BK «Jelgava/LLU» atkal iemet vairāk nekā simtu un uzvar

Šovakar BK «Jelgava/LLU» Jelgavas sporta hallē uzņēma ar «Bauskas BJSS/SC Mēmele» basketbolistus. Spēlē, kurā otrais puslaiks bija drīzāk formalitāte, uzvarēja jelgavnieki ar rezultātu 123:90.

Pirms spēles BK «Jelgava» valdes priekšsēdētājs Dins Ušvils sveica Jelgavas komandas spēlētāju Armandu Seņkānu, kurš atzīts par Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas Rietumu grupas novembra vērtīgāko spēlētāju je MVP. Jelgavnieku uzbrucējs kopā ar savu komandu novembrī uzvarēja visās četrās spēlēs, vidēji katrā laukumā pavadot 35 minūtes, gūstot 22,3 punktus, izcīnot 10,8 atlēkušās bumbas, izprovocējot 4,5 piezīmes un sakrājot vidējo efektivitātes koeficientu 26,3.

Pirmā ceturtdaļa iesākās līdzīgi, bet apmēram pēc nospēlētām piecām minūtēm Jelgavas komandas pieredzējušā saspēles vadītāja Kalvja Krūmiņa kļūda piespēlē ievadīja baušķenieku ātro uzbrukumu, kam sekoja vēl vairākas veiksmīgas epizodes viesu izpildījumā, un viņi pārņēma vadību ar 16:13. Sekoja zibenīga BK «Jelgava/LLU» galvenā trenera Gata Justoviča reakcija, uzreiz nomainot visus spēlētājus un laukumā sūtot citu piecinieku. Jāpiebilst, ka maiņu veikšana, nomainot uzreiz trīs vai vairāk spēlētājus, ir trenera G.Justoviča firmas zīme. Ierastāk šādas maiņas redzēt hokeja laukumā, kur parasti tiek mainīti uzbrucēju trijnieki jeb virknējumi. Bet, atgriežoties pie basketbola, ar Valda Miķelsona tālmetienu, lai gan bumba grozā iekrita negribīgi, mājinieki atguva vadību un pārtraukumā devās ar piecu punktu pārsvaru – 23:18.

Otrajā ceturtdaļā laukumā pirmo reizi jelgavnieku sastāvā devās Armands Ginters, kurš ienesa ļoti pozitīvu enerģiju un aktīvi iesaistījās gan uzbrukuma, gan aizsardzības epizodēs. Ceturtdaļas laikā viņš guva 14 punktus un palīdzēja savai komandai iekrāt komfortablāku pārsvaru un puslaiku pārtraukumā doties jau ar plus 19 (55:36).

Trešo ceturtdaļu mājinieki iesāka viegli un sākumā vairākus uzbrukumus izspēlēja līdz brīvam metienam. Tomēr vēlāk, piemērojoties viesu uzņemtajam tempam, sākās tālmetienu konkurss – komandas sāka spēlēt skrien un  met basketbolu un ļoti daudz metienu izpildīja no tālmetiena līnijas. Komandas kopā izpildīja 18 tālmetienus: jelgavnieki no 11 trāpīja astoņus, baušķenieki no septiņiem iemeta trīs. Līdz ar to šī arī bija rezultatīvākā ceturtdaļa, un komandas pārtraukumā devās ar jelgavnieku vadību 94:64.

Simtu uz tablo jelgavnieki panāca pēc nospēlētas pusotras minūtes ceturtajā ceturtdaļā – simto punktu ar caurgājienu guva Elvis Satovskis. Tā kā pārsvars bija jau ievērojams, jelgavnieki sāka slinkot aizsardzībā un jau pēc trim nospēlētām minūtēm bija sakrājuši piezīmju normu. Lai gan līdz spēles beigām noteikumus jelgavnieki pārkāpa daudzas reizes, pretinieku iespēja mest soda metienus spēles rezultātu būtiski neietekmēja. Līdzjutējus ar skaistu epizodi iepriecināja Andris Justovičs, iedankojot ar vienu roku pēc piespēles gaisā. Spēli pirms laika beidza BK «Jelgava/LLU» kapteinis Jānis Bērziņš, kurš sakrāja piecas piezīmes.

«Pretinieki ir vājāki, tāpēc mēs šovakar baudījām spēli un treneris ļāva izspēlēties visiem,» pēc spēles portālam www.jelgavasvestnesis.lv norādīja Armands Ginters, kurš pats šovakar guva 20 punktus un izcīnīja deviņas bumbas zem groziem. Viņš atzīst, ka ir jau iejuties Jelgavas komandā. «Pēc aizvadītās 3×3 basketbola sezonas man bija divas opcijas – turpināt vēl spēlēt zāles basketbolu vai palikt tikai pie 3×3 basketbola. Jelgavas komanda man izteica piedāvājumu, un es, daudz nedomājot piekritu,» stāsta A.Ginters. Jautāts, kāda ir viņa loma laukumā un komandā, A.Ginters atbildēja, ka ir vispusīgs spēlētājs un tas ir viņa galvenais pluss. «Varu spēlēt kā garais spēlētājs. Varu spēlēt kā mazais spēlētājs. Varu segt garo spēlētāju. Varu segt mazo spēlētāju. Varu segt līderi. Varu nesegt līderi. Varu uzbrukt un varu spēlēt aizsardzībā. Trenerim ir iespējas variēt,» tā basketbolists.  

Spēles rezultatīvākais spēlētājs bija A.Seņkāns, kurš jau otrajā spēlē pēc kārtas guva «double – double» jeb divciparu skaitli divās statistikas ailītēs: Armandam 26 punkti un 11 bumbas zem groziem.

Nākamā spēle BK «Jelgava/LLU» būs 11. decembrī pulksten 19.30 izbraukumā pret «Ventspils Augstskolu». Tā būs pirmā apļa noslēdzošā spēle.  

Spēles statistika

«Jelgava/LLU»–«Bauskas BJSS/SC Mēmele» 123:90 (23:18, 32;18, 39:28 un 29:26).

«Jelgava/LLU»: T.Bitītis 2, R.Eņģelis 21+5 atlēcošās bumbas, A.Justovičs 14, Ģ.Pommers 5+8 atlēcošās bumbas+5 rezultatīvas piespēles, K.Krūmiņš 3+5 rezultatīvas piespēles, A.Ginters 20+9 atlēcošās bumbas, E.Satovskis 9+6 atlēcošās bumbas, .Miķelsons 4, J.Bērziņš 7, A.Seņkāns 26+11 atlēcošās bumbas, K.neimanis 12+8 rezultatīvas piespēles.

«Bauskas BJSS/SC Mēmele»: A.Dreimanis 7, H.Meļķis 4, E.Arcimovičs 22, M.Veģis 12, N.Gaigalietis 22, F.Lisovskis 4, H.Štāls 7, M.Ābele 3, N.Dibets 9.

Teksts: Ilze Knusle, Jelgavas Vēstnesis