BK Jelgava/LLU ar pārliecinošu uzvaru nodrošina vietu 1/4 finālā!

Otrdienas vakarā BK Jelgava/LLU Jelgavas sporta halles laukumā aizvadīja otro un izšķirošo 1/8 fināla spēli, kurā uzņēma RTU vienību. Jau no pirmās spēles minūtes jelgavnieki izvirzījās vadībā, kuru pārliecinoši noturēja visas spēles 40 minūtes, svinot drošu uzvaru ar 92:64. Atgādinām, ka arī pirmajā 1/8 fināla spēlē mūsējie izcīnīja uzvaru ar rezultātu 86:80, līdz ar to esam nodrošinājuši sev vietu 1/4 finālā. Pirmā 1/4 fināla spēle plānota jau otrdien, 2.aprīlī, plkst.20:00 Jelgavas sporta hallē.

Jelgavnieki jau pirms spēles sākuma bija izteikti dueļa favorīti, tomēr jāņem vērā RTU neatlaidība un spēja cīnīties par katru laukuma centimetru, par ko pārliecinājāmies negaidīti saspringtajā pirmajā 1/8 fināla spēlē. Mūsējie jau no pirmās minūtes pārņēma kontroli pār notikumiem laukumā, 1/4 gūstot par 10 punktiem vairāk nekā viesi (26:16). 2/4 mūsējie rādīja atzīstamu sniegumu aizsardzībā, ļaujot pretiniekam gūt tikai 7 punktus, savukārt pašiem – trīs reizes vairāk (47:23). Tas arī lielā mērā izšķīra spēles likteni. Pēc puslaika pārtraukuma RTU rindās bija vērojama jauna apņēmība, savukārt mūsējie pieļāva vairākas kļūdas, kas ļāva viesiem nogriežņa ietvaros gūt vairāk punktus, tomēr draudus spēles iznākumam tas neradīja – rezultāts uz tablo pēc 3/4 – 67:48. Noslēdzošajā ceturtdaļā jelgavnieki turpināja demonstrēt savu pārākumu uz laukuma, noslēdzot pirmo izslēgšanas spēļu kārtu ar pārliecinošu uzvaru ar 92:64.

Rezultatīvākais spēlētājs BK Jelgava/LLU sastāvā ar 24 punktiem, tai skaitā 6 realizētiem tālmetieniem – Jānis Bērziņš. Uldis Feldmanis RTU grozā sametis 14 punktus, izcīnījis 8 atlecošās bumbas, iedevis 6 rezultatīvas piespēles un nopelnījis 26 efektivitātes punktus. 11 punkti un 7 atlecošās bumbas Reiņa Avotiņa kontā. Jāatzīmē, ka noslēdzošajā ceturksnī spēlē no rezervistu soliņa veiksmīgi iesaistījās Elvis Satovskis, kurš guva 6 punktus. Pārējie punktu guvēji jelgavnieku sastāvā: Armands Seņkāns (9), Kalvis Krūmiņš (8), Kaspars Neimanis (7), Toms Bitītis (6). Spēlē šoreiz komandai nevarēja palīdzēt viens no līderiem Andris Justovičs, kurš iepriekšējā spēlē atjaunoja kājas traumu.

Nākamajā izslēgšanas spēļu kārtā BK Jelgava/LLU pretinieks būs Ventspils Augstskola, kas 1/8 fināla cīņās no turnīra izslēdza LU/BS Rīga. Pirmā 1/4 fināla spēle plānota jau otrdien, 2.aprīlī, plkst.20:00 Jelgavas sporta hallē. Atbildes spēli izbraukumā aizvadīsim piektdien, 5.aprīlī plkst.19:00. Nepieciešamības gadījumā trešā spēle tiks aizvadīta svētdien, 7.aprīlī plkst.19:00, Jelgavas sporta hallē. Atgādinām, ka ar VeA vienību šosezon esam tikušies 2 reizes – pirmajā tikšanās reizē jelgavnieki svinēja uzvaru ar 77:60, savukārt otrajā spēlē izbraukumā piekāpāmies ar 87:94. Ceturtdaļfinālā, tāpat kā pusfinālā un sērijā par 3. vietu, komandas cīnīsies sērijās līdz 2 uzvarām, finālā – līdz 3 uzvarām.