Dramatisks zaudējums spēles pēdējās sekundēs pagarina ceturtdaļfinālu

Piektdienas vakarā BK Jelgava/LLU aizvadīja otro ceturtdaļfināla spēli pret RSU. Lai arī mūsējie šajā duelī bija favorīti, RSU parādīja raksturu un neatlaidīgi mina mūsējiem uz papēžiem. Pēdējās spēles sekundēs rīdzinieki sagādāja pārsteigumu un 4 sekunžu laikā izrāva uzvaru ar rezultātu 68:65. Izšķirošā ceturtdaļfināla spēle – jau šodien, Jelgavas sporta hallē.

Pirmajā abu komandu tikšanās reizē ceturtdaļfinālā pārāki izrādījās jelgavnieki, kas ar rezultātu 93:77 svinēja uzvaru. Arī pirms atbildes spēles uz papīra mūsējie bija vadībā, tāpēc liela pamata satraukumam nebija. Tomēr jau ar pirmajām sekundēm bija skaidrs, ka mājinieki ir gatavi cīnīties par katru laukuma centimetru. Pirmie punkti spēlē tika gūti tikai spēles 2.minūtē pēc RSU centra spēlētāja Kristapa Jurjāna precīza 2-punktu metiena. Jelgavniekiem rezultātu spēles 3.minūtē atklāja komandas kapteinis Salvis Mētra, kas pirmās ceturtdaļas turpinājumā sameta 15 punktus, no tiem – 3 tālmetienus. Pēc vairākkārtējas vadības maiņas BK Jelgava/LLU līdz pirmās ceturtdaļas beigām spēja noturēt +2 pārsvaru (21:19). Otrajā ceturtdaļā RSU sportisti ātri vien izlīdzināja rezultātu un turpmākā spēle ritēja punkts punktā, līdz ceturtdaļas 8.minūtē mūsējie nepilnu 2 minūšu laikā guva 7 punktus, kas puslaika pārtraukumā ļāva doties ar rezultātu 39:32. Arī trešajā ceturtdaļā spēle ritēja līdzīgā ritmā, un līdz nogriežņa beigām mūsējiem izdevās noturēt +3 pārsvaru (50:47). Iesākoties spēles izšķirošajai ceturtdaļai bija skaidrs, ka laukumā gaidāma bezkompromisu cīņa un arī atmosfēra tribīnēs bija nokaitēta. Mūsējiem vairākas reizes izdevās izrauties vadībā, tomēr rīdzinieki neatlaidīgi katru reizi pārsvaru izlīdzināja. Spēles beigas tika aizvadītas īpaši spraigi – spēles 39.minūtē Armands Gintera ar precīzu 2-punktu metienu kārtējo reizi panāk izlīdzinājumu, kam seko precīzs Kalvja Krūmiņa metiens un rezultāts 62:60. Pēc neveiksmīgas epizodes mūsējie nopelna piezīmi – ar diviem precīziem soda metieniem rezultātu atkal izlīdzina Armands Ginters. Kad līdz spēles beigām atlikušas 32 sekundes, Jānis Bērziņš ar precīzu trīspunktu metienu izvirza jelgavniekus vadībā (65:62) – šķiet, ka spēles liktenis ir izlemts. Tomēr tālāk seko neticamais – 4 sekundes līdz spēles beigām Kristaps Jurāns gūst 2 punktus ar sodu, izlīdzinot rezultātu (65:65). Spēles pēdējā sekundē Armands Ginters pārtver mūsu bumbu un neticamā veidā iemet precīzu metienu no centra līnijas, tādējādi ar rezultātu 68:65 sagādājot BK Jelgava/LLU sāpīgu zaudējumu dramatiskā spēlē.

Jāatzīmē, ka šajā spēlē mūsējie aizvadīja samērā mazrezultatīvu spēli – jelgavnieki grozā trāpījuši tikai 32% no visiem 2 un 3 punktu metieniem. Rezultatīvākais spēlētājs mūsu rindās ar 20 punktiem un 7 atlecošajām bumbām – komandas kapteinis Salvis Mētra. Andris Justovičs atzīmējies ar 10 punktiem un 4 atlecošajām bumbām, Uldim Feldmanim – 9 punkti. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava/LLU sastāvā: Toms Bitītis (6), Jānis Bērziņš (5), Jēkabs Rozītis (5), Kaspars Neimanis (4), Kalvis Krūmiņš (4), Jānis Atelbauers (2).

Izšķirošo ceturtdaļfināla spēli abas komandas aizvadīs jau šodien, plkst.20:00 Jelgavas sporta hallē, kad taps zināms, kura no komandām turpinās cīņu pusfinālā un kurai LBL2 sezona būs beigusies. Nāc un atbalsti savu komandu klātienē – mums ir nepieciešams Tavs atbalsts!