No Rīgas – ar uzvaru!

BK Jelgava/LLU ceturtdienas vakarā aizvadīja izbraukuma spēli, kurā pieveica VEF skolas vienību ar rezultātu 77:71, tādējādi atgriežoties uz panākumu takas. Šī bija pirmspēdējā LBL2 regulārā turnīra spēle, un ar šo uzvaru mūsu komanda ir nodrošinājusi vismaz otro vietu kopvērtējuma tabulā. Izslēgšanas spēles sāksies jau nākamnedēļ.

BK Jelgava/LLU līdz šim aizvadījusi labu sezonu, piedzīvojot vien 4 zaudējumus, 2 no tiem – pēdējās spēlēs. Ar VEF skola komandu mūsējie pirmo reizi tikās decembra vidū Jelgavā, kad BK Jelgava/LLU pārspēja viesus ar rezultātu 77:60. Šoreiz uzvara bija psiholoģiski svarīga, lai komanda pierādītu sev un arī pretiniekiem, ka spēj lauzt marta neveiksmju sēriju. 

Spēles starta pieciniekā mūsējo rindās iznāca arī Jānis Atelbauers, kurš pēc vairāku mēnešu traumas ārstēšanas ir gatavs palīdzēt komandai. 

Spēles pirmo ceturtdaļu mūsējie iesāka lēni un nepārliecinoši, pieļaujot kļūdas gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Savukārt jaunie un talantīgie VEF skola  audzēkņi, darbojās ātri un precīzi panākot +17 (11:28). Otrajā ceturtdaļā mūsējie mazliet uzlaboja savu spēli, tomēr līdz puslaika pārtraukumam rīdzinieki spēja saglabāt 13 punktu pārsvaru (30:43). Ieturot BK Jelgava/LLU labākās tradīcijas, pēc puslaika pārtraukuma mūsējie aizvadīja izšķirošu un produktīvu trešo ceturtdaļu, labi strādājot gan uzbrukumā, gan aizsardzībā: Ceturtdaļa tika uzvarēta ar 24:8, tādējādi panākot rezultātu uz tablo 54:51. Pēdējā ceturtdaļa izvērtās spraiga un VEF Rīga bija apņēmības pilni mūsējos noķert. Tomēr pieredze ņēma virsroku pār jaunības azartu un talantu un BK Jelgava/LLU noturēja pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar 77:71.

Rezultatīvākais spēlētājs BK Jelgava/LLU sastāvā – Uldis Feldmanis ar 15 punktu guvumu un 7 atlecošajām bumbām. 13 punkti un 4 izprovocētas piezīmes – centra spēlētājam Jēkabam Rozītim. Ar 12 gūtajiem punktiem, 5 atlecošajām bumbām, 5 rezultatīvām piespēlēm un 5 izprovocētām piezīmēm mūsu komandā debitēja Mikus Sokolovs. 12 punkti un atlecošās bumbas Kalvim Krūmiņam. Pārējie punktu guvēji mūsējo rindās: Andris Justovičs (9), Salvis Mētra (7), Kaspars Neimanis (4), Jānis Berziņš (3), Jānis Atelbauers (2).

Nākamo spēli BK Jelgava/LLU aizvadīs svētdien, 18.03., kad pēdējā LBL2 regulārā turnīra spēlē tiksies ar Latvijas Universitāte/BS Rīga vienību. Spēles sākums plkst.15:00. Jāatgādina, kad iepriekšējā abu komandas tikšanās reizē janvāra sākumā mūsējie izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar +20 (86:66).