BK Jelgava/LLU atspēlējas no -27 un izcīna uzvaru

Piektdienas vakarā Jelgavas sporta hallē BK Jelgava/LLU aizvadīja nervus kutinošu spēli ar RSU komandu. Šī spēle ieies komandas vēsturē – jelgavniekiem, dodoties puslaika pārtraukumā bija 27 punktu deficīts, tomēr, komanda spēja parādīt iespaidīgu spēli un panākt pagarinājumu, kuru noslēdza ar uzvaru – 97:88.

Pirms spēles ar RSU mājinieki bija izteikti favorīti – jau iepriekšējā tikšanās reizē mūsējiem izdevās rīdziniekus apspēlēt ar 68:56. Tomēr šoreiz jelgavniekiem laukumā spēle nevedās, savukārt pretiniekiem bumbas naski krita grozā – pirmajā ceturtdaļā RSU izdevās iekrāt 18 punktu pārsvaru (14:32). Spriedze tribīnēs pieauga, kad otrajā ceturtdaļā BK Jelgava/LLU spēlē jūtamu uzlabojumu nebija, un mūsējie bija nonākuši neapskaužamā (un līdz šim nepieredzētā) situācijā ar -27 otrās ceturdaļas beigās (26:53). Atgriežoties uz laukuma pēc ½ laika pārtraukuma, komanda ieslēdza citus apgriezienus un trešo cetrurtdaļu uzvarēja ar 35:10, tādējādi samazinot pretinieku pārsvaru līdz minimumam (61:63).

Pēdējā spēles ceturtdaļa tika aizvadīta saspringtā cīņā par katru bumbu, un pirmo reizi šosezon pamatlaika beigās rezultāts uz tablo bija neizšķirts – 79:79. Taču jau pagarinājuma pirmajās minūtēs bija skaidrs, ka jelgavnieki, kas parādījuši teicamu sniegumu pēdējās 2 ceturtdaļās, negrasās padoties un piedzīvot otro zaudējumu šosezon. Visu spēli mūsējie noslēdza ar komfortablu +9 pārsvaru un rezultātu 97:88.

Ar karjeras rekordu un šīs sezonas iespaidīgāko  punktu guvumu jāatzīmē komandas kapteinis Salvis Mētra – viņam 42 gūti punkti un 8 atlecošās bumbas. Kaspars Neimanis šajā spēlē guvis 15 punktus, kā arī izcīnījis 5 atlecošās bumbas, savukārt 13 punkti un 4 atlecošās bumbas Uldim Feldmanim. Jēkabam Rozītim spēlē pret RSU 11 punktu guvums un 7 atlecošās bumbas. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava/LLU sastāvā: Andris Justovičs (7), Emīls Kravinskis (6), Jānis Bērziņš (3).

Nākamo spēli mūsējie aizvadīs mājās, Jelgavas sporta hallē, 9.februārī, kad tiksies ar BA Turība komandu. Iepriekšējā komandu savstarpējā tikšanās reizē pārāki izrādījās BK Jelgava/LLU basketbolisti, kas izcīnīja uzvaru pār rīdziniekiem ar rezultātu 78:69.

Spēles starplaikos, kā ierasts, norisināsies skatītāju konkursi, kuros iespējams laimērt vērtīgas balvas no mūsu atbalstītājiem Chocolate & Pepper un ProBasketball basketbola veikala. Jāatzīmē, ka 9.februāra spēlē tiks paziņoti arī 2 laimīgie līdzjutēji, kuri savā īpašumā iegūs BK Jelgava/LLU fanu kreklu.