BK „Jelgava” noslēdz sadarbības līgumu ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti

17.oktobrī plkst.12:00 svinīgā ceremonijā Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektorāta sēžu zālē BK „Jelgava” valdes priekšsēdētājs Dins Ušvils un LLU rektore Irina Pilvere parakstīja sadarbības līgumu. Līguma parakstīšanas ceremonijā piedalījās arī Jelgavas sporta servisa centra direktors Juris Kaminskis, LLU Sporta centra direktors Jānis Vītols un BK „Jelgava” vadības un treneru korpuss.

Sadarbība starp abām pusēm veicinās basketbola, izglītības un veselīga dzīvesveida popularizāciju, kā arī veicinās abu pušu atpazīstamību un sociālo piederību Jelgavas pilsētai gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. „Šodien basketbols vairāk netiek uztverts tikai kā sporta veids. Tas ir neatņemama izglītības un tālāk attīstības sastāvdaļa, kas kultivē veselīgu dzīvesveidu un kalpo kā socializācijas un integrācijas instruments. Šis ir svarīgs solis bērnu, jauniešu un studentu fiziskās un garīgās veselības veicināšanā kā ģimenēs, tā visā sabiedrībā,” skaidro BK „Jelgava” pārstāvis Dins Ušvils.

Abas puses saistošais līgums paredz būtiskas izmaiņas gan Latvijas Basketbola Līgā, gan arī Studentu Basketbola līgā startējošo komandu vizuālajā un sociālajā identitātē jau 2017./2018.gada sezonā. Turpmāk LBL2 un LSBL startējošo basketbola komandu nosaukums būs BK „Jelgava/LLU”.

Debiju LBL Jelgavas basketbola komanda ar jauno nosaukumu piedzīvos jau dažas stundas pēc līguma parakstīšanas, kad plkst.20:00 mērosies spēkiem ar BK ”Saldus”.