Solis līdz ZELTAM

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas fināla sērijā otro uzvaru izcīnījusi BK “Jelgava/BJSS”, tādējādi fināla sērijā līdz 3 uzvarām, panākot 2:1

Jelgavas basketbolisti apliecināja, ka Jelgavas sporta halle ir viņu mājas.

Aizvadot lieliskas 25 minūtes spēles sākumā, bet trešās ¼ daļas beigās un ceturtās sākumā 10 minūšu laikā gūstot tikai 2 punktus, komanda spēja noturēt pārsvaru un uzvarēt ar rezultātu 82:73.

Lielisku otro fināla spēli aizvadīja Jānis Atelbauers, gūstot 19 punktus un izcīnot 10 bumbas zem groziem. Ar 19 punktiem un 8 izcīnītajām bumbām pievienojās komandas kapteinis Edgars Krūmiņš.

Mača pirmās ¼ daļas ievadā rezultāts uz tablo attīstījās punkts punktā. Turpinājumā abas komandas apmainījās ar izrāvieniem, un pirmās desmit minūtes ar minimālu pārsvaru noslēdza BK “Jelgava/BJSS” (25:24).

Otrajā ¼ daļā jelgavnieki jūtami uzlaboja aizsardzību, kā rezultātā valmieriešiem bija jāizpilda daudzi grūti metieni, kuru precizitāte nebija tā labākā. Mājinieki tikmēr uzbrukumā spēlēja savā līmenī, pirmās 20 minūtes pabeidzot ar itin komfortablu 11 punktu pārsvaru – 50:39. Pēc spēles trešās ceturtdaļas principā spēles liktenis jau bija izšķirts – valmierieši iemeta tikai 11 punktus, un jelgavnieki iekrāja 74:50 pārsvaru. Pēdējās desmit minūtēs ar sliktu spēli jelgavnieki sarīkoja nelielu intrigu, tomēr uzvaru noturēja.

Ceturtā fināla spēle 8. maijā plkst. 19:00 risināsies Valmierā. Ja būs nepieciešama piektā spēle, tad tā 12. maijā notiks Jelgavā.

Rezultatīvākie BK “Jelgava/BJSS”: E.Krūmiņš-19, J.Atelbauers -9, K.Krūmiņš-13, A.Justovičs-11, J.Bērziņš-9, T.Bitītis-7, G.Justovičs-4, J.Roziņš, O.Liepiņš, E.Satovskis, R.Gržibovskis