Pirmā ½ fināla pirmajai ¼ daļai gatavāka “BA Turība”

Pēc nolikuma, pirmā ½ fināla spēle notiek tās komandas laukumā, kas regulārā turnīra tabulā izcīnījusi augstāku vietu. ½ finālā komandas cīnās līdz divām uzvarām.

14.aprīļa vakarā “BK Jelgava/ BJSS” aizvadīja pirmo ½ fināla cīņu izbraukumā pret “BA Turība”. Jelgavas komanda, zināmā mērā, varēja justies kā savās mājās, jo komandu atbalstīt bija atbraucis ievērojams fanu pulks. Visa spēles gaitā, Jelgavas fani, noteikti bija īstenas izslēgšanas spēļu atmosfēras radītāji.

Arī komandas bija noskaņotas īstai cīņai- laukumā netrūka ne asumu, ne skaistu spēles epizožu. Tomēr jāatzīst, ka “nervu spriedzi” spēles sākumā labāk spēja pārvarēt studenti, kas ne bez diskutablas tiesnešu lēmumu palīdzības, sajuta “spēles garšu”.

Pieredzējusi Jelgavas komanda, tieši spēles pirmajā nogrieznī tika “izsista no sliedēm”- neveicās ne ieplānotās sadarbības uzbrukumā, ne pārliecinošas darbības aizsardzībā. Rezultātā, pēc pirmajām 10 minūtēm rezultāts uz tablo vēstīja 27:11.

Šķiet, ka ar mazo pārtraukumu bija pietiekami, lai komanda atjēgtos no “aukstās dušas”. Otro ceturtdaļu, “BK Jelgava/ BJSS” aizvadīja daudz pārliecinošāk. Pēc vairākām veiksmīgām Kalvja Krūmiņa un Gata Justoviča 3-tu metienu realizācijām un kārtīgas aizsardzības, spēles 17-jā minūtē vairs bija atlicis tikai “-2”.

Pamatīgas emocijas valdīja kā uz laukuma, tā skatītāju rindās. Likās, ka lūzuma brīdis ir panākts, bet… atkal un atkal soģu lēmumi “atsēdināja” jelgavniekus .

Trešā un ceturtā ¼ daļa aizritēja tik pat emocionālā cīņā. Spēles 27 minūtē, jelgavniekiem beidzot izdevās panākt neizšķirtu uz tablo- 55:55. Viss liecināja, ka spēles liktenis tiks izšķirts ar tās pēdējām minūtēm vai pat epizodēm. Un tā tas arī bija- 1,08 minūtes līdz beigām, pēc jelgavnieku presinga un Jāņa Bērziņa gūtajiem 2 punktiem, “BA Turība” bija “+3”. Spēles pēdējo minūti aukstasinīgāk un veiksmīgāk aizvadīja “BA Turība”, kas beigās svinēja uzvaru ar rezultātu 85:77.

Šī piektdiena lielāka bija “BA Turība” basketbolistiem, bet kas notiks nākamajā spēlē, redzēsim jau 19.aprīlī, plkst. 20:00, Jelgavā, Mātera ielas Sporta hallē.

“BK Jelgava/ BJSS” noteikti nesamierināsies ar esošo un raudzīs saldam revanšam, vai vēl labāk diviem!

Kopā ar mūsu lieliskajiem skatītājiem, mēs to varam. Tiekamies 19. aprīlī un kopējiem spēkiem speram solī pretī “Lielajam Finālam”!

Visi par Jelgava, visi par “BK Jelgava”!

Aizvadītajā spēlē rezultatīvākie “BK Jelgava/ BJSS” sastāvā bija:

Kalvis Krūmiņš- 22, Andris Justovičš, Gatis Justovičs un Ronalds Elksnis- pa 14, Jānis Bērziņš- 7, Edgars Krūmiņš- 3 (un 12 atlekušās bumbas), Toms Bitītis- 3, Jēkabs Roziņš, Niks Kļaviņš, Maksims Husko, Elvis Satovskis.