Astotdaļfinālu sākam ar +6

BK “Jelgava” uzsācis Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2.divīzijas izslēgšanas spēles, pirmajā astotdaļfināla mačā izbraukumā ar 71:65 smagā un fiziskā spēlē pieveicot LU/BS Rīga.

Neskatoties uz to, ka jelgavnieki regulārajā čempionātā izcīnīja augsto trešo vietu, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā viņiem pretīm stājās ļoti respektējams un sīksts pretinieks – LU/BS Rīga, kā rindās pieteikti vairāki spēlētāji, kas sezonas laikā stažējušies Latvijas Universitātes LBL1 komandā.

To, ka mūsējos jau astotdaļfinālā nekāda vieglā pastaiga nesagaida, lieliski apliecināja arī pati spēle, kur abu vienību spēlētāji bija gatavi cīnīties par katru laukuma centimetru un bumbu. Pēc puslaika Jelgavas basketbolistiem izdevās iekrāt tikai sešu punktu pārsvaru. Ar šādu pārsvaru noslēdzās arī visa spēle, jo otrais puslaiks tika aizvadīts neizšķirti – 31:31. Spēles beigu svilpei skanot, 71:65 par labu BK “Jelgava”.

Rezultatīvākais spēlētājs Jelgavas sastāvā ar 19 gūtajiem punktiem bija Ronalds Elksnis, kurš savāca arī 13 atlēkušās bumbas. Ar 17 punktiem atzimējās Andris Justovičs, bet 11 iemeta Kalvis Krūmiņš. Pārējie punktu guvēji: Edgars Krūmiņš 8, Jānis Bērziņš 7, Jānis Atelbauers 4, Toms Bitītis 3, Gatis Justovičs 2 (+8.rez. piesp.).

Astotdaļfināla atbildes spēle tiks aizvadīta jau šovakar Zemgales Olimpiskajā centrā, tās sākums plkst. 19.30. Izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā iekļūs tā vienība, kas būs labāka divu spēļu summā.

Nāc un atbalsti savas pilsētas komandu. Visi par Jelgavu.
Foto: Austris Auziņš, Jelgavas Vēstnesis.