Viens metiens līdz uzvarai Valmierā

Sāpīgu neveiksmi Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2.divīzijas čempionātā piedzīvojis BK “Jelgava”, kas Jaunā gada pirmajā cīņā ar 84:86 izbraukumā piekāpās Valmiera Glass/ViA.

Jelgavniekus lielā mērā iegāza jau pats spēles sākums, jeb tās pirmā ceturtdaļa, kad tika iegūti pamatīgi mīnusi. Uz brīdi mūsējiem bija pat -18, taču spēles pirmās desmit minūtes izdevās noslēgt ar 12 punktu deficītu. Taču, trenera Vara Krūmiņa sapurināti un motivēti, mūsējie spēja atgriezties spēle un pat trīs reizes izlīdzināt tās rezultātu, mača izskaņā tiekot pat pie ļoti reālām izredzēm svara kausus nosvērt savā pusē. Līdz tam jelgavniekiem šoreiz pietrūka pavisam maz. Pie -2 divas sekundes līdz mača beigām komandas kapteinis Edgars Krūmiņš izpildīja trīspunktu metienu, kas sākotnēji šķita, ka kritīs grozā, taču izrādījās nieka tiesa par īsu, ļaujot valmieriešiem tikt pie laimīgas uzvaras ar 86:84 (30:18, 15:23, 18:20, 23:23).

Rezultatīvākais spēlētājs jelgavnieku rindās ar 21 gūto punktu bija jau minētais Edgars Krūmiņš, kuram šoreiz galīgi nevedās ar tālmetienu realizāciju, trāpīti tikai 3 mēģinājumi no 15. Otrs ražīgākais punktu guvējs bija Andris Justovičs, kā rēķinā 17 ači, bet ar 11 punktiem atzīmējās gan Ronalds Elksnis, gan Gatis Justovičs, kuram arī 9 rezultatīvas piespēles.

Pēc šī zaudējuma BK “Jelgava” čempionāta kopvērtējumā ar sešām uzvarām un četriem zaudējumiem ir noslīdējusi uz piekto vietu. Taču cerams, ka tas nav uz ilgu laiku, jo jau rītvakar mūsējiem būs visas iespējas uzlabot savu situāciju kopvērtējumā, kad savā laukumā tiks uzņemta pēdējās, divpadsmitās vietas īpašniece Līvānu vienība. Spēles sākums Zemgales Olimpiskajā centrā plkst.19.30.

Nāc un atbalsti savas pilsētas komandu. Visi par Jelgava.
Foto: Austris Auziņš, Jelgavas Vēstnesis.