“Jelgavas” basketbolisti piedalās Latvijas Spēka dienā

12.septembrī tika aizvadīta ceturtā Latvijas Spēka diena, kurā pirmo reizi piedalījās basketbola kluba “Jelgava” spēlētāji, kuri pievelkoties pie stieņa palīdzēja sasniegt jaunu Latvijas rekordu.

Jau pašā rīta agrumā, vienā no Spēka dienas punktiem Latvijas Lauksaimniecības universitātes stadionā Raiņa ielā, “Jelgavas” kluba basketbolisti Jānis Bērziņš, Andris Justovičs, Maksims Husko un Rolands Opaļevs deva arī savu artavu no kopējā uzstādītā rekoda – 96030 pievilkšanās reizes. Kopumā jelgavnieki pievilkās 36 reizes.

“Pievilkšanās pie stieņa nav  no tiem vieglākajiem elementiem. Uzskatu, ka katram kārtīgām vīrietim jāspēj vismaz desmit reizes pievilkties pie stieņa. Tā ir fizkultūras klasika. Basketbolisti gan bieži šo vingrinājumu nepilda, taču apēņemos turpmāk vairāk pievērst uzmanību arī šim fiziskās sagatavotības elementam,” apņēmīgi stāsta BK “Jelgava” basketbolists Andris Justovičs.

Spēka dienu jau ceturto gadu pēc kārtas rīkoja “Latvijas Dzelzceļš” sadarbībā ar Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrību. Tās galvenais mērķis ir mudināt sabiedrību domāt par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, kā arī apzināties labas fiziskās formas nozīmi ikdienas dzīvē. Savu spēku dalībnieki apliecina visvienkāršākajā un demokrātiskākajā tautas sporta veidā – pievelkoties pie stieņa.