Geks, Lomažs un Pļavnieks palīdzēs Latvijas U20 izlasei

Šodien Itālijas pilsētā Linjāno Sabjadoro sāksies FIBA Eiropas čempionāts basketbolā U20 vecuma grupas jauniešiem. Latvijas izlases rindas turnīrā pārstāvēs arī trīs BK “Jelgava” spēlētāji Dāvis Geks, Rihards Lomažs un Kristaps Pļavnieks.

 

Pēc veiksmīgi aizvadītas sezonas “Aldaris” Latvijas Basketbola līgā jelgavnieki tika iekļauti U20 izlases kandidātu rindās. Komandas galvenais treneris Arnis Vecvagars trijotni arī iekļāva to 12 spēlētāju sarakstā, kas devās uz Itāliju, lai aizstāvētu Latvijas godu Eiropas čempionātā.

 

Arnis Vecvagars uz treniņiem aicināja 17 spēlētājus, no kuriem sākotnēji ierindā gan bija par trīs mazāk, jo Rolands Šmits un Dāvis Geks piedalījās Trevīzo pirmsdrafta nometnē, savukārt Rendijam Feikneram mācību dēļ atgriešanās no ASV sanāca krietni vēlāk. Šmits un Geks tika iekļauti sastāvā čempionātam, bet kopumā komandā sapulcināti 11 dažādu sporta skolu pārstāvji.

 

Pārbaudes spēlēs pirms čempionāta tika izcīnīta viena uzvara sešās spēlēs, apspēlējot Gruzijas vienaudžus. Zaudējumi piedzīvoti pret Lietuvas un Igaunijas studentu izlasēm, kā arī Lietuvas U20 izlasi ar Domantu Saboni sastāvā.

 

Pārbaudes spēlēs Dāvis Geks vidēji laukumā pavadīja 23 minūtes, caurmērā gūstot 9.8 punktus. Rihards Lomažs izpelnījās vislielāko spēļu laiku, vidēji laukumā pavadot 23 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā sešās spēlēs vidēji guva sešus punktus un bija labākais bumbu pārtvērējs komandā (2.0). Savukārt Kristaps Pļavnieks izcēlās ar vidēji gūtiem 2.5 punktiem un 2.5 rezultatīvām piespēlēm.

 

Latvijas U20 izlase FIBA Eiropas čempionāta grupu turnīrā aizvadīs četras spēles. 7.jūlijā plkst. 17.30 tiksies ar Grieķiju. 8.jūlijā plkst. 19.45 tiksies ar Serbijas vienaudžiem. 10.jūlijā latvieši mērosies spēkiem ar Bulgārijas U20 komandu. Spēles sākums plkst. 15.15, savukārt grupas noslēdzošā spēle paredzēta 11.jūlijā plkst. 17.30 pret Izraēlu.

 

Autors: Jānis Tiltiņš

FOTO: basket.lv