Jelgavniekiem tālmetienu antirekords un zaudējums „Saldus” komandai

Ar drūmām sejas grimasēm trešdienas vakarā Zemgales olimpisko centru pameta lielākā daļa līdzjutēju, kas noraudzījās kā basketbola klubs „Jelgava” „Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē ar 50:64 piekāpjas līgas pēdējās vietas īpašniecei BK „Saldus”. „Jelgavas” spēlētāji šajā mačā realizēja tikai divus no 29 izpildītajiem tālmetieniem.

Spēles pirmo ceturtdaļu mājinieki noslēdza sev par labu, atrodoties vadībā ar 19:15. Otrajā desmitminūtē viesi spēja pārsvaru sadeldēt un izvirzīties vadībā, ejot atpūtā 36:34, par labu BK „Saldus”. Otrais puslaiks Mārtiņa Gulbja un Gata Justoviča vadītajai komandai izvērtās kā liels murgs, divdesmit minūtēs gūstot nieka 16 punktus, zaudējot pārliecinoši divas pēdējās pamatlaika ceturtdaļas ar 7:11 un 9:17 un visu spēli.

Paveroties spēles protokolā krasi atšķiras vairākas statistikas kategorijas ailītes, ka ļauj spriest, kādēļ jelgavnieki piedzīvoja zaudējumu. Mūsu vīrus vajāja fatālas neveiksmes no tālmetienu distances, realizējot tikai divus no 29 metieniem, uzrādot sezonas sliktāko rādītāju – 7% precizitāti. Viesiem arī manāmi augstāks metienu procents no divpunktu zonas (Jelgava 49% – Saldus 56%) un no soda metienu līnijas (Jelgava 62% – Saldus 75%).

Turklāt jāatzīst, ka BK „Jelgava” snaiperu, ja tā viņus var atļauties dēvēt pēc šī mača, izpildītie tālmetieni bija gana brīvi un no vietām, kurām vīri ikdienas treniņos speciāli piestrādā, lai tos realizētu. Turklāt mūsu basketbolisti pie pretinieku groza izcīnīja 23 (!!!) atlecošās bumbas, kas nozīmē, ka „Jelgavas” basketbolistiem bija tieši tik pat reizes iespējas uzbrukt atkārtoti, taču lielākoties nesekmīgi.

„Jelgavas” kluba sastāvā lietuvietis Deniss Krestiņins izcēlās ar 11 punktiem un 15 atlecošajām bumbām zem groziem, uzrādot efektivitātes augstu koeficientu – 21. Rihards Ginters guva astoņus, bet Rihards Lomažs un ukrainis Aleksandrs Cikaļuks katrs sakrāja pa septiņiem punktiem.

Pēc piedzīvotā 14.zaudējuma jelgavnieki saglabā 7.pozīciju LBL turnīra tabulā, taču šis zaudējums krietni apgrūtina turpmāko cīņu par iekļūšanu labāko sešu komandu pulkā, kas pavasarī cīnīsies izslēgšanas spēlēs. Savukārt BK „Saldus” šis bija tikai ceturtais panākums 20 spēlēs.

Nākamo spēli BK „Jelgava” aizvadīs ceturtdien, 19.februārī, kad Jelgavas sporta hallē, Mātera ielā 44a aizvadīs mājas spēli ar patlaban līgas ceturto spēcīgāko vienību „Jūrmala/Fēnikss”. Spēles sākums paredzēts plkst. 19.00.

„Aldaris” Latvijas Basketbola līga, 11.februāris
Zemgales olimpiskais centrs
BK „Jelgava” – BK „Saldus” 50:64 (19:15, 15:21, 7:11, 9:17)
Jelgava: Krestinin 11+15ab, Ginters 8, Lomažs 7, Tsykaliuk 7, Geks 6+8ab, Pļavnieks 4, Justovičs 3, Mētra 2, Čavars 2, Bērziņš, Bitītis.