“Jelgava” piedzīvo sāpīgu zaudējumu Jūrmalā

28.janvārī Jūrmalā, sporta zālē “Taurenītis” sāpīgu zaudējumu Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārās sezonas spēlē piedzīvoja “Jelgava”. Pēc lieliskās pirmās ceturtdaļas turpinājumā bija iespēja iegūt arī padsmit punktu pārsvaru, taču spēle pajuka un piedzīvots zaudējums ar 74:79.

Jūrmalnieki pēdējās divās spēlēs bija piedzīvojuši zaudējumus, kamēr mūsējie izcīnīja pārliecinošāko sezonas uzvaru pret Latvijas Universitāti. Savstarpējās spēlēs divas reizes pārāki bijuši jūrmalnieki, bet jau pirms spēles bija jūtams, ka jelgavnieki ir maksimāli noskaņojušies un gatavi cīnīties par katru bumbu, lai pārtrauktu neveiksmju sēriju pret vienu no turnīra līderēm.

Komandas treneris Gatis Justovičs pēc spēles uzsvēra, ka jaunajiem basketbolistiem pietrūcis pacietības: “Jaunie spēlētāji sanervozējās. Visu spēli nospēlējām labi, izņemot otro ceturtdaļu. Neiemetām brīvus tālmetienus, viņi – iemeta. Varējām aiziet plus 15, bet sanāca mīnus septiņi pēc puslaika. Cīnās visi, krīt, par to neko nevar pārmest. Pievelkām līdz mīnus divi, neizdodas ielikt bumbu no augšas, pretī dabūjam tālmetienu…Beigās, kad ir jāvinnē, jātic sev, viens uz otru skatās. Čavars parādīja, ka nedrīkst sasteigt, lai arī kādi būtu mīnusi. Pievelkam līdz mīnus četri, uzreiz gribam plus četri. Basketbols nav tāda spēle.”

Treneris arī pastāstīja, ka Kristaps Pļavnieks šovakar nespēlējis slimības dēļ, bet par debitantu Oleksandru Cikaļuku Gatis atzina, ka ukrainis vēl nav iejuties, taču treniņos esot ļoti centīgs, gribot sevi pierādīt un ir cerības, ka turpinājumā komandai būs labs palīgs.

4. februārī Zemgales Olimpiskajā centrā pulksten 19 spēle pret Latvijas Universitāti.

Aldaris LBL, 28. janvāris
BK Jūrmala/Fēnikss – BK Jelgava 79:74 (16:21, 22:10, 19:14, 2:29)
BK Jelgava: Geks 14, Lomažs 13, Čavars 12, Krestiņins 12 (10 atl.b.), Ginters 8, Mētra 6, Justovičs 4, Cikaļuks 3, Pāže 2, Bērziņš, Bitītis