“Jelgava” nespēja apturēt Kambalu un piedzīvo zaudējumu

18.janvārī Zemgales olimpiskajā centrā “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas spēlē BK “Jelgava” ar 65:78 atzina “Barons/LDz” pārākumu. Viesu rindās produktīvs sniegums Kasparam Kambalam, kurš guva 21 punktu, savukārt jelgavniekiem sezonas 11.zaudējumā rezultatīvākie bija Dāvis Geks un Rihards Ginters, kuri katrs guva pa 14 punktiem.

Spēs pirmais puslaiks pilnībā pagāja jelgavnieku zīmē, pirmās desmit minūtes aizvadot ar rezultātu 21:9. Otrās ceturtdaļas beigās mājiniekiem tik spoži vairs neizdevās nospēlēt uzbrukumu galotnēs un Agra Galvanovksa vīri atspēlēja astoņus punktus. Rīdzinieki tikpat pārliecinoši iesāka arī trešo ceturtdaļu un pa īstam apgriezienus uzņēma viesu līderi – Kambala un ukrainis Gļebovs, kura kontā 19 punkti, 9 atlecošās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. Spēles ceturtās ceturtdaļas izskaņā “Barons/LDz” spēlētāji bija pietiekami drošā attālumā, lai noturētu uzvaru un spraiga galotne izpalika.

BK “Jelgava” sastāvā bez pie minētā D.Geka un R.Gintera vairs neviens no mājiniekiem nespēja gūt vismaz 10 punktus. Denis Krestiņins guva deviņus un tikpat izcīnīja bumbas zem groziem, savukārt Andris Justovičs atgriešanās spēlē atzīmējās ar sešiem punktiem.

“Nespējām izmantot savas iespējas, kad bijām sasnieguši lielāko pārsvaru rezultātā. Turklāt ļoti labi nospēlēja viesu centra uzbrucējs Kaspars Kambala. Nespējām viņu apturēt,” pēc mača atzīst “Jelgavas” komandas kapteinis Salvis Mētra, kurš mačā nepilnās 23 minūtēs guva septiņus punktus un izcīnīja trīs atlecošās bumbas. “Lai arī šo maču zaudējām, viss turpinās. Sezonā mūs vēl sagaida daudz spēles un cīņa par augstāku vietu tabulā turpināsies.”

Pēc piedzīvotā 11.zaudējuma Mārtiņa Gulbja un Gata Justoviča vadītā komanda “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas turnīra tabulā saglabā 7.vietu. Par vietu augstāk atrodas “Barons/LDz”, savukārt uz papēžiem min BK “Valmiera”.

Nākamo spēi BK “Jelgava” aizvadīs 25.janvārī, kad izbraukumā Rīgā Olimpiskajā sporta centrā tiksies ar Latvijas Universitātes komandu, bet pēc trīs dienām, jau 28.janvārī pret “Jūrmala/Fēnikss”.

“Aldaris” Latvijas Basketbola līga
Zemgales olimpiskais centrs, 18.janvāris
BK “Jelgava” – “Barons/LDz” 65:78 (21:9, 15:23, 12:22, 17:24)
Jelgava: Geks 14, Ginters 14, Krestiņins 9+9ab, Mētra 7, Justovičs 6, Pļavnieks 6+6rp, Lomažs 3, Čavars 3, Pāže 2, Bitītis 1, Kosenkovs.