BK “Jelgava” panāk vienošanos ar Agni Čavaru

Gatavojoties jaunajai sezonai, basketbola klubs “Jelgava” uz vienu gadu panācis oficiālu vienošanos ar spēka uzbrucēju Agni Čavaru, kurš komandu pārstāvēja arī pērn. Pieredzējušais basketbolists iecelts par komandas kapteini.

196 centimetrus garais un 28 gadus vecais uzbrucējs atklāj, ka ir priecīgs savu karjeru turpināt “Jelgavas” vienībā.

“Esmu sajūsmā par iespēju otro sezonu pārstāvēt “Jelgavas” klubu. Turklāt kapteiņa pienākumus pildu jau no pirmā treniņa un varu secināt, ka sajūta ir laba. Jaunie respektē vecākos, ieklausās padomos un ņem vērā arī manus uzmundrinājumus. Esmu arī visvecākais spēlētājs šajā vienībā,” stāsta komandas jaunais kapteinis A.Čavars. “Salīdzinot ar pērno sezonu, komandā palikuši tikai daži spēlētāji no iepriekšējā sastāva, taču kā zināms neviens nav neaizvietojams. Tāds ir profesionāls sports. Taču, jau patlaban komandā ir labs mikroklimats, kurš turpina uzlaboties. Jaunie spēlētāji aizvien labāk iejūtas un spēj atrast savu vietu un lomu komandā.”

Pagājušajā sezonā “Aldaris” Latvijas Basketbola līgā 31 regulārā čempionāta spēlē Agnis Čavars vidēji guva 7.6 punktus, izcīnīja 6.5 atlecošās bumbas un pārtvēra 1.6 bumbas.

“2015./2016.gada sezona noteikti būs ļoti interesanta, jo lielākais vairums LBL komandu ir ievērojami mainījuši savus sastāvus. Turklāt pats šajā sezonā trenera M.Gulbja vadībā vēlos sasniegt čempionāta play-off spēļu kārtu. Viss gan ir mūsu pašu rokas, cik labi mēs paveiksim darbu laukumā. Sezonas sākumu gaidu ar lielu nepacietību,” atklāj basketbolists.

Līdz šim savas karjeras laikā A.Čavars pārstāvējis basketbola klubus “Valmiera” un “Barons”, kā arī divas reizes piedalījies LBL Zvaigžņu spēlē un pārstāvējis Latvijas U18 un U20 jauniešu izlases.

Tikmēr 24.septembra vakarā Jelgavas sporta hallē kārtējo pārbaudes spēli aizvadīja basketbola klubs “Jelgava”, kas ar 76:80 piekāpās Lietuvas otrās basketbola līgas vienam no spēcīgākajiem klubiem Jonišķu “Delikatesas”.

 

Pārbaudes spēle basketbolā

Jelgavas sporta hallē, 24.septembris

BK “Jelgava” – “Delikatesas” 76:80 (18:19, 9:22, 20:22, 29:17)

Jelgava: Pļavnieks 20, Rubenis 14+5ab, Justovičs 12, Čavars 8+8ab, Šuliauskas 7, Zēbergs 6, Gludītis 5, Šteinbergs 2, Atelbauers 2, Bērziņš, Husko, Kļaviņš.