“Jelgavas” basketbolistiem jāizmanto liepājnieku vājuma brīdis

Sestdien, 14.martā plkst. 17.00 Zemgales olimpiskajā centrā “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas regulārā čempionāta spēlē BK “Jelgava” tiksies ar līgas trešo spēcīgāko vienību “Liepāja/Triobet”, kas šodien papildinājusi sastāvu ar kādreizējo Latvijas izlases uzbrucēju Gati Jahoviču.

 

Šī būs abu komandu trešā tikšanās reize. Pirmajā duelī, kas norisinājās pērnā gada 15. oktobrī, jelgavnieki izbraukumā piekāpās Uvja Helmaņa vadītajiem vīriem tikai ar 86:90, taču spēja revanšēties savā laukumā 12.novembrī, uzvarot pretinieku ar 69:64.

 

“Liepāja/Triobet” ir komanda, kas aizvada ļoti stabilu sezonu un piedzīvojusi līdz šim tikai sešus zaudējumus, kā arī pamanījusies sezonas laikā ar 81:76 pieveikt titulēto BK “Ventspils”. Ne visai spožu sniegumu kurzemnieki nodemonstrēja pēdējā aizvadītajā mačā, kad pārliecinoši izbraukumā Mārupes sporta centrā piekāpās “Barons/LDz” ar 70:83. Liepājnieki spēlē pieļāva 15 kļūdas un metienos no tālās distances uzrādīja gaužām zemu precizitāti – 15%.

 

Lai pastiprinātu komandas rindas, tai pievienojies 1984.gadā dzimušais un divus metrus garais uzbrucējs Gatis Jahovičs, kurš sezonu iesāka tieši “Barons/LDz” rindās.

 

Vienu no savām labākajām spēlēm šajā sezonā pret “Liepāja/Triobet” aizvadījis, līdz šim ir Dāvis Geks, kurš komandu pirmajā tikšanās reizē guva 28 punktus, savukārt abos komandu dueļos sekmīgi darbojies arī Deniss Krestiņins (pirmajā spēlē – 12+7ab un otrajā spēlē – 12+10ab), kurš gan pēdējo maču izlaida traumas dēļ.

 

“Patlaban mani pārņem dusmas, ka traumas dēļ nespēju palīdzēt savai komandai, taču traumas ir profesionāla sporta sastāvdaļa. Pacietīgi jāgaida, ka tā tiks sadziedēta un došos laukumā. Kad tas notiks, nevaru sniegt precīzu atbildi. Uzticos komandas ārstam, kurš sniegs galīgo atbildi,” stāsta lietuviešu leģionārs Deniss Krestiņins.”

 

D.Krestinins jautāts par to, vai komandā pulveris ir sauss un tā vēl spēs “izšaut” atlikušajās spēlēs, “Jelgavas” kluba līderis atbild, ka vienībā joprojām ir labs, pacilājošs un kaujiniecisks noskaņojums. Komanda ir gatava godam aizvadīt sezonu līdz beigām, neraugoties, kad tā noslēgsies un basketbolisti cer uz tikpat lielu fanu atbalstu kā līdz šim.

 

Kā ierasts “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas spēļu laikā risināsies tradicionālā līdzjutēju akcija “Trāpi un brauc”. Starp biļetes nopirkušajiem skatītājiem tiek izlozēti pieci veiksminieki, kuri lielajā pārtraukumā sacenšas “mīnusu” spēlē. Tās uzvarētājs vai uzvarētāja iegūst tiesības sezonas beigās piedalīties Lielajā finālā, kurā tiks izspēlēta automašīna “Škoda Fabia”.

 

Autors: Jānis Tiltiņš