Uzvaru gājienu turpinām ar RTU pieveikšanu

Uzvaru pie uzvaras Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2.divīzijas TOP 12 turnīrā turpina krāt BK “Jelgava”, kas kārtējā čempionāta spēlē izbraukumā ar 97:75 pieveica RTU vienību, gūstot jau astoto panākumu pēc kārtas.

Iespaidīgo uzvaru sēriju jelgavnieki uzsāka 2017.gada 10.janvārī, kad savā laukumā ar 93:71 pārliecinoši tika apspēlēti Līvānu basketbolisti. Tagad šī sērija papildināta ar vēl vienu ierakstu – izbraukuma spēlē ar 97:75 pieveikta arī RTU vienība. Taču uzreiz jāatzīmē, ka izšķirošo pārsvaru mūsējie ieguva tikai pēdējā ceturtdaļā, kas tika uzvarēta ar 35:19. Līdz tai laukumā valdīja sīva un līdzvērtīga cīņa, kurā nevienai no komandām neizdevās kāds lielāks izrāviens.

Rezultatīvākais spēlētājs jelgavnieku rindās bija saspēles vadītājs Kalvis Krūmiņš, kurš guva 19 punktus. Produktīvu spēli aizvadīja arī Edgars Krūmiņš un Ronalds Elksnis, kas katrs guva pa 17 punktiem, kā arī izcīnīja attiecīgi pa 8 un 7 atlēkušajām bumbām. Savukārt Gatis Justovičs 14 gūtajiem punktiem pievienoja 10 rezultatīvas piespēles un 7 atlēkušās bumbas. Pārējie punktu guvēji: Toms Bitītis 10, Jānis Bērziņš 9, Andris Jutovičs 8, Jānis Atelbauers 3.

Pēc šīs uzvaras BK “Jelgava” (14-4) TOP 12 posma kopvērtējumā uz kādu brīdi pakāpies pat uz otro vietu, uz trešo šobrīd nobīdot BK “Kekava” (15-1), kas gan aizvadījis par divām spēlēm mazāk.

Nākamo spēli mūsējie aizvadīs jau rītvakar, kad viesos mērosies spēkiem ar “Gulbenes Buki/BJSS”. Spēles sākums 19.30.

Atbalsti savas pilsētas komandu. Visi par Jelgavu.
Foto: Austris Auziņš, Jelgavas Vēstnesis.