Otro posmu sākam ar uzvaru pār RSU

Sākušās cīņas Latvijas Basketbola līga (LBL) 2.divīzijas otrajā posmā. Tā atklāšanas spēlē pie pirmās uzvaras ticis BK Jelgava, kas aizvadot pārliecinošu spēles pēdējo ceturtdaļu, ar 98:77 (23:19, 31:20, 13:29, 31:9) pieveica RSU Basketbols.

Pēc pirmā posma cīņām četras labākās no triju apakšgrupu komandām kvalificējās spēcīgāko, jeb TOP 12 vienību turnīram, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus. Savukārt piektās līdz septītās vietas ieguvējas aizvadīs turnīru par 13. līdz 21.vietu. Jāpiebilst, ka izslēgšanas spēlēs piedalīsies 16 labākās vienības.

Otrā posma atklāšanas spēle tika uzticēta A apakšgrupas otrajai labākai vienībai BK “Jelgava” (10-2) un B apakšgrupas uzvarētājai RSU (11-1). Jāpiebilst, ka ar šo spēli jelgavnieku sastāvā atgriezās tās ilggadējais spēlētājs un arī treneris Gatis Justovičs. Spēles lielāko daļu diezgan drošā vadībā atradās mūsējie, kam puslaiku izdevās noslēgt ar +15 (54:39). Tomēr pēc trešās ceturtdaļas, kurā no pretiniekiem tika saņemta “auksta duša”, BK Jelgava jau atradās iedzinējos ar -1 (67:68). Tomēr kā vēlāk izrādījās, tad tas bija tikai īss vājuma brīdis, jo spēles pēdējais ceturksnis tika uzvarēts vairāk kā pārliecinoši ar 31:9, kas summā deva uzvaru ar 98:77. Teicams otrā posma sākums!

Rezultatīvākais spēlētājs jelgavnieku rindās ar 19 gūtajiem punktiem bija Kalvis Krūmiņš, kurš pēdējā ceturtdaļā ar vairākiem precīziem trīspunktu metieniem burtiski salauza RSU komandu.18 ačus pievienoja Edgars Krūmiņš, kuram arī 10 atlēkušās bumbas un piecas piespēles. 18 punkti arī Ronaldam Elksnim. Pārējie punktu guvēji: A.Justovičs 11, Bērziņš 9, Bitītis 8, G.Justovičs 7, Husko 5, Roziņš 3.

Nākošo spēli BK “Jelgava” aizvadīs jau šo piektdien, kad izbraukumā (plkst.19.00) tiksies ar C apakšgrupas uzvarētāju BA Turība (12-0).

Atbalsti savas pilsētas komandu. Visi par Jelgava, Latvia.
Foto: Austris Auzins, Jelgavas Vēstnesis.