Sezonas atklāšanas spēlē – uzvara!

Otrdien, 3.oktobrī, Basketbola klubs „Jelgava” aizvadīja pirmo 2017./2018.gada sezonas spēli, kurā Jelgavas sporta halles laukumā uzņēma LBL2 debitanti „Kandava/COMPOR”. Sezonas atklāšanas spēlē BK „Jelgava” jau no pirmajām minūtēm panāca vairāku punktu pārsvaru, ko izdevās noturēt līdz pat spēles beigām, izcīnot uzvaru ar rezultātu 83:73.

BK „Jelgava” spēli sāka pārliecinoši un jau pirmajā ceturtdaļā iekrāja nelielu, bet stabilu piecu punktu pārsvaru – pēc pirmajām 10 nospēlētajām minūtēm rezultāts 15:10 BK „Jelgava” labā. Spēles otrajā ceturtdaļā pēc vairākām veiksmīgām epizodēm jelgavnieki palielināja pārsvaru līdz +12 un pirmo puslaiku noslēdza ar rezultātu 37:25. Trešajā ceturtdaļā „Kandava/COMPOR” izdevās samazināt jelgavnieku pārsvaru līdz 7 punktu starpībai un ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 57:50, taču mūsējie nevienā brīdī neizlaida no rokām vadības grožus un pēdējās 10 minūtēs spēja mobilizēties, svinot uzvaru pirmajā sezonas spēlē ar rezultātu 83:73.

Rezultatīvākais spēlētājs BK „Jelgava” rindās ar 22 punktiem, 7 izcīnītām atlēkušajām bumbām un 5 rezultatīvām piespēlēm bija komandas kapteinis Salvis Mētra, kurš Jelgavā atgriezies no “Olybet” LBL komandas „Barons kvartāls”. Veiksmīgu spēli aizvadīja arī Uldis Feldmanis, kurš guva 15 punktus. Andris Justovičs 10 iegūtajiem punktiem pievienoja arī 9 atlēkušās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles. Pārējie punktu guvēji: Kalvis Krūmiņš (10), Jēkabs Rozītis (9), Toms Bitītis (8), Jānis Bērziņš (5), Maksims Husko (4).

Nākamajā spēlē BK „Jelgava” tiksies ar OC „Limbaži” 13.oktobrī, plkst.20:00 Limbažu 3.vidusskolā. Nākamā mājas spēle gaidāma 17.oktobrī, Jelgavas sporta hallē, plkst.20:00, kad jelgavnieki mērosies spēkiem ar BK „Saldus”.

Nāc uz spēlēm un atbalsti savas pilsētas komandu! Visi par Jelgava, visi par “BK Jelgava”!