Ir zināms BK Jelgava komandas sastāvs jaunajai sezonai

Neilgi pirms jaunās sezonas sākuma pēc veiksmīgi aizvadītām pārbaudes spēlēm savā laukumā basketbola klubs „Jelgava” atklāj jaunās sezonas komandas sastāvu. Ar jauno galveno treneri Gati Justoviču priekšgalā komanda ir nokomplektēta 2017./2018.gada sezonai. Saglabāts pagājušās sezonas kodols un vairāki papildinājumi liek no komandas sagaidīt konkurētspējīgu sniegumu un cīņu par titula aizstāvēšanu.

Jelgavas krāsas turpinās aizstāvēt septiņi spēlētāji no iepriekšējās sezonas – komandas kapteinis Edgars Krūmiņš, centra spēlētājs Jānis Atelbauers, uzbrucēji Andris Justovičs, Jānis Bērziņš, Toms Bitītis, kā arī saspēles vadītāji Kalvis Krūmiņš un Maksims Husko. Šogad komandai pievienojušies vairāki jaunie sportisti – saldenieki Emīls Kravinskis un Edijs Frīdmanis, kā arī jelgavnieks Kaspars Neimanis. Nozīmīgs ieguvums klubam ir Salvis Mētra, kurš komandā atgriezies no “Olybet” LBL komandas „Barons kvartāls”, kas iepriekšējā sezonā izcīnīja bronzas medaļas. Komanda var lepoties arī ar agrākā spēlētāja Jēkaba Rozīša atgriešanos Jelgavā pēc vairāku sezonu prombūtnes, kā arī ar Uldi Feldmani, kas pagājušajā sezonā pārstāvēja klubu “Jūrmala/ Fēnikss”. Kopā ar komandu šobrīd treniņu procesu aizvada un pārbaudes spēlēs piedalās arī saspēles vadītājs Kristaps Pļavnieks.

Kā jau ziņots iepriekš, starpsezonā BK Jelgava treneru korpusā notikušas izmaiņas un galvenā trenera pienākumus pildīs Gatis Justovičs. Savukārt pagājušās sezonas “zelta treneris” Varis Krūmiņš, apvienojot darbu LR Saeimā, sniegs savu pieredzi BK Jelgava fārmkluba jaunajiem basketbolistiem, kas aizvadīs pilnvērtīgu sezonu LBL3 un JBL.

Lai gan komandu skārušas izmaiņas sastāvā, galvenais treneris Gatis Justovičs ir apņēmības un cīņasspara pilns un uzskata, ka nav neviena iemesla, kāpēc komanda nevarētu cīnīties par medaļām. G.Justovičs norāda, ka gan iepriekšējo sezonu laikā, gan treniņu procesā viņš ir labi iepazinis komandas spēlētājus un zina, kuri uzdevumi katram ir vispiemērotākie, tāpēc komanda ir gatava un spējīga aizstāvēt savas pilsētas vārdu.

Kluba valdes priekšsēdētājs Dins Ušvils uzskata, ka Jelgava ir pilsēta ar senām un spēcīgām basketbola tradīcijām, kuras ir svarīgi uzturēt un attīstīt. Komanda ir pateicīga saviem līdzjutējiem un atbalstītājiem un cer, ka šosezon tribīnes būs vēl pilnākas ne tikai Play-Off cīņu laikā, bet arī regulārajā sezonā. Viņš piebilst: „Kopējā atmosfēra komandā ir ļoti laba un spēlētāji ir gatavi nopietni strādāt un cīnīties, lai aizstāvētu iepriekšējā sezonā izcīnīto čempionu titulu.” No savas puses komanda sola aizraujošu basketbolu, ierastās un jaunas aktivitātes spēļu laikā skatītājiem, kā arī visu iespējamo informāciju sociālajos tīklos un mājas lapā.

BK Jelgava pirmo 2017./2018.gada sezonas spēli plāno aizvadīt mājās, pirmajās oktobra dienās, taču precīzāka informācija sekos pēc kalendāra oficiālās apstiprināšanas.