BK “Jelgava” pirmais 1/4 fināla panākums

Latvijas Basketbola Līgas (LBL2) izslēgšanas spēlēs veiksmīgi turpina startēt “BK Jelgava/ BJSS”, kas ¼ fināla pirmajā spēlē uzvarēja Līvānu komandu ar rezultātu 69:61, tādējādi gūstot jau 15 panākumu pēc kārtas.
Abas komandas šajā sezonā jau divas reizes bija mērojušās spēkiem un abos gadījumos pie uzvarām bija tikuši Jelgavas basketbolisti. Tieši ar 10.janvāra izbraukuma spēli Līvānos, aizsākās šīs sezonas iespaidīgais “BK Jelgava/ BJSS” uzvaru cikls, ko jelgavnieki nedomāja pārtraukt arī savu skatītāju priekšā.
Jau no spēles pirmajām minūtēm varēja just, ka izslēgšanas spēlēm ir pavisam cita garša. To apliecināja jau spēles pirmā ceturtdaļa, kad jelgavniekiem tās 3.minūtē izvirzoties vadībā ar 9:2, Līvānu komanda spēja mobilizēties un ceturtdaļu noslēgt sev par labu ar 20:16.
Arī otrās ceturtdaļas lielāko daļu, vadībā atradās tieši Līvānu komanda, bet puslaika pārtraukumā ejot, Vara Krūmiņa trenētie vīri jau spēja pārņemt iniciatīvu un noslēgt ar 36:31 pārsvaru. Tieši ar otrās ceturtdaļas pēdējo divu minūšu spurtu (7:0 izrāviens), sākās jelgavnieku gājiens pretim pirmajai ¼ fināla uzvarai.
Turpmāko spēles gaitu jau kontrolēja “BK Jelgava/ BJSS” basketbolisti, to aizvedot līdz pirmajai ¼ fināla uzvarai. Vēl 2 minūtes līdz spēles beigām, jelgavnieki bija iekrājuši 17 punktu pārsvaru un pēdējās minūtēs varēja atļauties atslābināties.
Jāatgādina, ka LBL2 nolikums paredz, ka ¼ finālā komandas spēlē līdz divām uzvarām. Atbildes spēle notiks jau 04.aprīlī Līvānos. Ja būs nepieciešama arī trešā spēle, tad tā tiks aizvadīta Jelgavā, 7.aprīlī.
Spēles rezultatīvākais spēlētājs “BK Jelgava/ BJSS” rindās bija pieredzējušais Andris Justovičs, kas sakrāja 19 punktus, labāko +/- koeficientu komandā- 25 un spēja “uzkurināt” kā skatītājus tā komandu ar pāris efektīviem Slam Dunk.
Produktīvs sniegums arī Ronaldam Elksnim (16 punkti un 9 atlēkušās bumbas) un Gatim Justovičam (11 punkti, 6 rezultatīvas piespēles un labākais efektivitātes koeficients +25).
Pārējie punktu guvēji: Edgars Krūmiņš un Kalvis Krūmiņš abi pa 6, Maksims Husko- 4, Jānis Bērziņš- 3, Jānis Atelbauers un Toms Bitītis- abi pa 2.
Turpini sekot jaunumiem par “BK Jelgava/ BJSS” gaitām izslēgšanas spēlēs un nāc klātienē atbalstīt savas pilsētas komandu!
Visi par Jelgavu!
Foto: Austris Auziņš, Jelgavas Vēstnesis