Smaga un vērtīga uzvara Gulbenē

Parādot raksturu un meistarību spēles izšķirošajos brīžos, svarīgu un reizē arī smagu uzvaru guvis BK “Jelgava”, kas izbraukumā ar 87:77 pārspēja pēdējā laikā labu sniegumu demonstrējošo “Gulbenes Buki/BJSS”.

Tas, ka abas komandas TOP 12 posma kopvērtējumā atrodas diametriāli pretējās pozīcijās (Jelgava šobrīd ir otrā, bet Gulbene vienpadsmitā) vēl neko nenozīmē, jo no februāra sākuma gulbenieši ir veikuši ievērojamas korekcijas savā sastāvā. Tās rindās ir papildinājuši divi pieredzējuši spēlētāji: aizsargs Guntars Dīķis un 26 gadus vecais amerikāņu saspēles vadītājs Maikls Panagio, kurš pagājušo sezonu aizvadīja Itālijas C sērijas komandā ”Olimpica Basket”, kur vidēji spēlē guva 24 punktus un izdalīja 7,4 rezultatīvas piespēles. Tā kā jelgavniekus viegla pastaiga Gulbenē pilnīgi noteikti negaidīja.

To apliecināja arī pati spēle, kurā vadības maiņa notika 11 reizes. Līdzīgs bija arī spēles laikā lielākais iekrātais pārsvars – Gulbenei tas bija 11 punkti, bet Jelgavai 10 ači, ar ko arī tika noslēgta šī cīņa. Šoreiz gan jāizceļ mūsējo cīņa par atlekušajām bumbām, kas tika uzvarēta ar 39:29. Jāatgādina, ka tieši pirms nedēļas, kad abas vienības aizvadīja pirmo savstarpējo spēli, Jelgavā pārliecinoši labāki šajā spēles elementā bija gulbenieši – 51 pret 33. Tā kā šoreiz komandas galvenā trenera Vara Krūmiņa atbildes mājasdarbs tika izpildīts teicamā kvalitātē. Tāpat Gulbenē tika neitralizēts pieredzējušais Māris Baranovskis, kurš Jelgavā mūsējo grozā sabēra 30 ačus, taču savā laukumā spēja atbildēt tikai ar 4 punktiem.

Rezultatīvākais spēlētājs aizvadītajā mačā jelgavnieku rindās bija tās kapteinis Edgars Krūmiņš, kurš guva 29 punktus, bet ar 16 viņam piebalsoja Ronalds Elksnis. Jāatzīmē arī Kalvja Krūmiņa double double – 11 punkti un tik pat atlēkušās bumbas. Pārējie punktu guvēji: A.Justovičs 11, Bērziņš 10, Roziņš 8, Kļaviņš 2.

Šī BK “Jelgava” bija jau devītā uzvara pēc kārtas, kas TOP 12 posma kopvērtējumā šobrīd ļauj ieņemt otro vietu.

Nākamo spēli mūsējie aizvadīs jau šo piektien, kad savā laukumā, Jelgavas Sporta hallē, uzņems pašreizējo līderi BA “Turība”. Spēles sākums plkst. 19.30.

Nāc un atbalsti savas pilsētas komandu. Visi par Jelgavu.
Foto: Austris Auziņš, Jelgavas Vēstnesis.