BK Jelgava revanšējas valmieriešiem

Cīņa turpinās! Svarīgu uzvaru cīņā par Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2.divīzijas TOP 12 posma labāko trijnieku guvis BK “Jelgava”, kas savā laukumā emocionālā un fiziskā spēlē ar 92:79 apspēlēja “Valmiera Glass/ViA”, tādejādi revanšējoties par 6.janvārī izbraukumā piedzīvoto neveiksmi ar 84:86.

Šīs spēles nozīmi labi apzinājās kā viena, tā otra vienība, kas abas bija gatavas cīnīties par katru laukuma centimetru, lai uzvaru ailītē varētu ierakstīt kārtējo panākumu. Taču šoreiz tas pa spēkam bija jelgavniekiem, kas spēja izmantot sava laukuma priekšrocības, kā arī milzīgo līdzjutēju atbalstu (šīs sezonas skatītāju rekords), izcīnot uzvaru ar 92:79. Uzreiz jāpiebilst, ka šajā mačā spēļu starplaikos atgriezās arī “Night&Day Dance studio”karsējmeitenes. Izšķirošo pārsvaru jelgavnieki ieguva spēles otrajā nogrieznī, kad ceturtās ceturtdaļas vidū Vara Krūmiņa padotie uz brīdi izvirzījās vadībā pat ar 18 punktu pārsvaru, ko sekmīgi noturēja līdz pat cīņas beigām.

Pateicoties šai uzvarai jelgavnieki uz šo brīdi LBL 2.divīzijas TOP 12 posma kopvērtējumā ar 11 uzvarām un 4 zaudējumiem ir pakāpušies uz trešo vietu, uz ceturto pozīciju nostumjot jau minēto Valmiera Glass/ViA, kā rēķinā 11 uzvaras un 3 zaudējumi. Tikmēr līderpozīcijās ar 15 panākumiem atrodas BK “Turība”, bet otrā ar bilanci 14-1 ir BK “Ķekava”.

Rezultatīvākais spēlētājs aizvadītajā mačā jelgavnieku rindās bija centra spēlētājs Ronalds Elksnis, kurš guva 18 punktus. Ar 16 ačiem izcēlās komandas kapteinis Edgars Krūmiņš bet ar double double atzīmējās Gatis Justovičs, kurš guva 10 punktus, izcīnīja tik pat atlēkušās bumbas, kā arī astoņas reizes pamanījas pārķērt pretinieku piespēles. Pārēji punktu guvēji: Jānis Bērziņš 12, Andris Justovičs 12, Jēkabs Roziņš 8, Toms Bitītis 6, Maksims Husko 5, Niks Kļaviņš 3, Jānis Atelbauers 2.

Nākošo spēli mūsējie aizvadīs 10.februārī, kad izbraukumā tiksies ar pēdējā, divpadsmitajā vietā esošo Līvāni vienību (1-12). Spēles sākums plkst. 20.00.

Atbalsti savas pilsētas komandu. Visi par Jelgavu.
Foto: Austris Auziņš, Jelgavas Vēstnesis.