Neizmantoto iespēju spēle

Sāpīgu zaudējumu Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas otrā posma spēlē piedzīvoja BK Jelgava, kas dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 98:100 piekāpās BA “Turība” basketbolistiem.

Spēles sākums labāks padevās mājiniekiem, kas ātri vien ieguva pāris punktu pārsvaru. Taču tālākā cīņas gaita jau bija kā pa viļņiem – tad vadībā izvirzījās viena, tad otro vienība. Tik pat neprognozējami bija arī ar uzvarētāja noteikšanu. Iespējas gan spēles pamatlaikā, gan pagarinājumā svara kausus nosvērt savā labā bija kā vieniem, tā otriem. Tomēr nedaudz veiksmīgāki un aukstasinīgāki šoreiz izrādījās rīdzinieki, kas pagarinājumā prata atspēlēties un beigās izrāva laimīgu uzvaru ar 100:98 (26:21, 17:19, 19:28, 25:19, 13:11), tādejādi pagarinot savu uzvaru sēriju līdz 13 mačiem.

Savukārt jelgavniekiem tas bija trešais zaudējums astoņās spēlēs, kas otrā posma kopvērtējumā uz šo brīdi ļauj ieņemt ceturto pozīciju.

Rezultatīvākais spēlētājs mūsējo rindās bija komandas kapteinis Edgars Krūmiņš, kurš guva 31 punktu, izprovocēja 7 noteikumu pārkāpumus, savāca 6 atlēkušās bumbas, kas viņam deva +28 efektivitāti. Ar 17 punktiem atzīmējās gan Andris Justovičs, gan Kalvis Krūmiņš, savukārt Gatis Justovičs izcēlās ar 11 piespēlēm un pieciem punktiem. Pārējie punktu guvēji: Ronalds Elksnis 16, Jānis Bērziņš 7, Jēkabs Roziņš 5.

Nākošo spēli jelgavnieki aizvadīs jau šo trešdien (21.decembrī), kad izbraukumā plkst. 20.30 mērosies spēkiem ar Mārupes SC.

Atbalsti savas pilsētas komandu. Visi par Jelgava.
Foto: Austris Auziņš, Jelgavas Vēstnesis.