Mārtiņš Gulbis: “Īstā cīņa sāksies rītdien!”

28.septembra vakarā Zemgales olimpiskajā centrā notika basketbola kluba “Jelgava” pirmssezonas preses konference. Faniem, medijiem un interesentiem, kas ieradās tika prezentēti basketbolisti, kas komandai pievienojušies tikai šogad. Savukārt par sezonas plāniem stāstīja vienības galvenais treneris Mārtiņš Gulbis, spēlētājs Kristaps Pļavnieks, kā arī karsēju komandas kapteine un fanu kustības vadītājs.

“Esam aizvadījuši optimālu gatavošanās posmu. Komandā ir daudz jaunu spēlētāju tādēļ arī man ir izaicinājums izveidot labu un konkurētspējīgu komandu. Uzskatu, ka šī sezona jāaizvada sekmīgāk, nekā iepriekšējā. Galvenais mērķis ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Patlaban, gan meklējam papildinājumu centra pozīcijā. Tikmēr laukumā to kompensējam ar lielu enerģiju un cīņas sparu,” klāsta BK “Jelgava” galvenais treneris M.Gulbis. “Pārbaudes spēlēs mūsu komandai bija viļņveidīgs sniegums, taču es tajās pārbaudīju dažus spēlētājus individuāli, kā arī spēlētāju raksturus. Nevajadzētu vērtēt mūs pēc pārbaudes mačiem. Zinu, ka īstā cīņa sāksies rītdien, kad izbraukumā tiksimies ar “Jūrmala/Fēnikss”. Mums ir arī zināms pretinieku komandas rokraksts. Gatavošanās notiek pēcplāna.”

Šajā sezonā BK “Jelgava” rindas papildinājuši deviņi jauni spēlētāji – Jānis Atelbauers, kurš pērn spēlēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) vīriešu izlases sastāvā, Kristaps Gludītis, kurš iepriekš slīpēja meistarību Čehijas “Get Better academy”, Harijs Rubenis un Rihards Zēbergs, kuri pagājušajā sezonā pārstāvēja Latvijas Universitāti (LU), Mārtiņš Šteinbergs, kura iepriekšējā darba vieta bija BK “Saldus”, lietuvietis Augustas Šuliauskas, kurš pirms tam spēlēja Viļņas klubā, Lietuvas otrajā basketbola līgā, kā arī trīs Jelgavas bērnu un jauniešu sporta skolas audzēkņi Maksims Husko, Rolands Opaļevs un Niks Kļaviņš.

No 2014./2015.gada sezonas sastāvā palikuši Agnis Čavars, kurš pildīs arī kapteiņa funkcijas, kā arī Jānis Bērziņš, Andris Justovičs un Kristaps Pļavnieks.

“Esmu priecīgs spēlēt jau otro sezonu “Jelgavas” klubā Mārtiņa Gulbja vadībā. Nākamjā sezonā sagaidu stabilāku gan savu, gan komandas sniegumu,” ar iespaidiem dalās komandas saspēles vadītājs Kristaps Pļavnieks.

Jelgavas Sporta servisa centra direktors Juris Kaminskis novēlēja basketbolistiem un treneriem veiksmi jaunajā sezonā, kā arī uzsvēra, cik nozīmīga loma ir basketbola klubam Jelgavas sporta dzīvē un basketbola attīstībā.

“Jelgavā ir izauguši vairāki labi basketbolisti – Kaspars Kambala, Edgars Šneps. “Valga/Valka” komandā patlaban spēlē divi jelgavnieki – Edgars Krūmiņš un Jēkabs Rozītis. Apsveram turpmāk pievērst lielāku uzmanību jauno basketbolistu izaugsmei, lai gadu gaidā mūsu pilsētas talanti, ne tikai pievienotos lielajai komandai, bet iekļūtu arī Latvijas jauniešu izlasēs,”  optimistiski noskaņots ir J.Kaminskis.

Preses konferencē par gatavošanos procesu jaunajai sezonai stāstīja arī BK “Jelgava” kluba karsējmeiteņu komandas kapteine Annija Metene:” Pēc sekmīgi aizvadītas atlases, patlaban ļoti cītīgi trenējamies un gatavojam jaunus priekšnesumus. Arī šogad galvenais mērķis ir atbalstīt savus basketbolistus laukumā un sekmīgi nostartēt Zvaigžņu spēles karsēju konkursā.”

Savukārt kluba fanu kustības vadītājs Kārlis Žūriņš laipni aicināja visus basketbola draugus un entuziastus kļūt par fanu kustības biedriem, jo sestā spēlētāja atbalsts mūsu basketbolistiem ir ļoti svarīgs.

BK “Jelgava” pirmo jaunās sezonas “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas spēli aizvadīs 29.septembrī, kad izbraukumā tiksies ar “Jūrmala/Fēnikss”, bet pirmā mājas spēles paredzēta 10.oktobrī Zemgales olimpiskajā centrā pret “Barons/LDz”.

 

FOTO: Raitis Supe

pilna fotogalerija: http://www.jelgavasvestnesis.lv/page/56?id=67&g_id=5442