“Jelgavas” basketbolisti soli pa solim turpina gatavoties sezonai

Basketbola klubs “Jelgava” 2015./2016.gada sezonas “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas pirmo spēli aizvadīs jau 29.septembrī, kad izbraukumā tiksies ar “Jūrmala/Fēnikss”. Patlaban vēl notiek ļoti intensīva un spraiga gatavošanās. Komanda aizvadījusi arī vairākas pārbaudes spēles.

16.septembrī Kandavā mūsu vīri pārbaudes spēlē tikās ar Kazahstānas klubu “Barsy”. Pēc vāja snieguma pirmajā ceturtdaļā jelgavnieki metās atspēlēties, taču šoreiz tika piedzīvots fiasko – 63:77. Zaudētājiem Rihards Zēbergs izcēlās ar 22 punktiem. Pa 11 punktiem guva Agnis Čavars un Kristaps Gludītis.

Savukārt jau nākamajā dienā, savu skatītāju priekšā jelgavnieki aizvadīja trešo pārbaudes spēli, tiekoties ar BK “Saldus”, kas pērn vēl startēja LBL elitē, taču šogad finansiālu apsvērumu dēļ startēs LBL 2.divīzijas čempionātā. Jelgavnieki mačā svinēja uzvaru ar 77:51. Starp 11 spēlētājiem, kas līdzīgi sadalīja spēles laiku, produktīvākais bija Jānis Atelbauers, kurš guva 15 punktus un izcīnīja 12 atlecošās bumbas. Kristaps Pļavnieks sakrāja 15 punktus, bet 13 punkti Harija Rubeņa kontā.

Pagājušajā nedēļā BK “Jelgava” 19.septembrī aizvadīja vēl vienu spēli ar LBL debitanti BK “Ogre”. Pēc ļoti labas aizvadītas pirmās ceturtdaļas, kuru izdevās uzvarēt ar 28:6, Mārtiņa Gulbja vadītā komanda spēja noturēties uz viļņa atlikušās 30 minūtes un uzvarēt mačā ar 84:64. Produktīvākie uzvarētāju rindās bija Kristaps Pļavnieks, kura rēķinā 18 punkti un piecas rezultatīvas piespēles, kā arī Rihards Zēbergs un Kristaps Gludītis, kuri guva attiecīgi 14 un 13 punktus.

Šonedēļ “Jelgavas” komanda aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Jonišķu “Delikatesas”, kas piedalās Lietuvas čempionāta 2.divīzijā. Pirmā spēle paredzēta ceturtdien, 24.septembrī plkst. 20.00 Jelgavas sporta hallē, Mātera ielā 44a. Ieeja skatītājiem ir bez maksas. Savukārt atbildes spēli izbraukumā aizvadīsim sestdien, 26.septembrī.

 

FOTO: GL Sports Photography