BK “Jelgava” zaudē, taču saglabā izredzes uz play-off

Sestdienas vakarā basketbola klubs “Jelgava” piedzīvoja zaudējumu pret “Liepāja/Triobet” ar 72:83, taču joprojām saglabā reālas izredzes iekļūst “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīrā. Jelgavnieku rindās rezultatīvākais spēlētājs ar 14 punktiem bija komandas kapteinis Salvis Mētra.

 

Lielāko spēles daļu jelgavnieki atradās iedzinēju lomā, taču nelaižot pretiniekus tālā par pieciem līdz deviņiem punktiem. Mača izskaņā pacietīgāk un veiksmīgāk nospēlēja viesi, vienu brīdi panākot lielāko pārsvaru spēlē +11 un spēja izcīnīt uzvaru, sagādājot jelgavniekiem 15.zaudējumu sezonā.

 

Zaudētāju rindās rezultatīvākais bija Salvis Mētra, kurš guva 14 punktus. Dāvis Geks un Oleksandrs Cikaļuks katrs guva pa 11 punktiem. Izcelt var arī Jāņa Bērziņa sniegumu, kurš 14 minūtēs guva 5 punktus (3p. – 1/1, 1p. – 2/2) un maču noslēdza ar labāko +/- koeficientu komandā +7.

 

Arī pēc piedzīvotā fiasko, cīņa par izslēgšanas spēlēm BK “Jelgava” vienībai turpinās. Vakardienas spēļu kārtā zaudējumu piedzīvoja arī BK “Jēkabpils”, kas ar 77:78 atzina “Jūrmala/Fēnikss” pārākumu, tādējādi saglabājot jelgavnieku izredzes sasniegt 6.vietu turnīra tabulā, kurā patlaban atrodas jēkabpilieši. Mūsu komandai LBL regulārajā čempionātā vēl jāaizvada piecas spēles un divas no tām tieši ar BK “Jēkabpils”.

 

“Mēs neko nerēķinām. Koncentrējamies uz katru nākamo spēli. Jācīnās par uzvaru katrā no tām. Mums tas ir pa spēkam,” nosaka BK “Jelgava” galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

 

Aldaris LBL, 14. marts

BK Jelgava – BK Liepāja/Triobet 72:83 (16:21, 18:16, 19:20, 19:26)

BK Jelgava: Mētra 14, Geks 11, Cikaļuks 11, Pļavnieks 10, Lomažs 10, Justovičs 7, Bērziņš 5, Ginters 2, Čavars 2