“Jelgavas” basketbolistus pieviļ zemā metienu precizitāte

Basketbola klubs “Jelgava” “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas 8.novembra spēlē pret “Jūrmala/Fēnikss” uzrādīja gaužām zemu metienu precizitāti un piedzīvoja sesto zaudējumu ar 61:70. Jelgavniekus neglāba arī leģionāra Denisa Krestinina spožā statistika.

Lielāko spēles daļu atrodoties, iedzinēju lomā jelgavnieki tā arī nespēja panākt jūrmalniekus rezultātā un lauzt spēles gaitu. Realizējot vien trīs no 25 tālmetieniem un 16 no 26 soda metieniem bija krietni par īsu, lai pieveiktu sīksto “Jūrmala/Fēnikss”.

BK “Jelgava” sastāvā līdz šim produktīvāko spēli aizvadījis lietuviešu leģionārs Denis Krestinin, kurš 34 minūtēs guva 29 punktus, izcīnīja 15 atlecošās bumbas un izprovocēja pretinieku pārkāpt noteikumus astoņas reizes. Līdz šim sekmīgāko maču šosezon aizvadīja Jelgavas sporta skolas absolvents Jānis Bērziņš, kurš 15 laukumā pavadītajās minūtēs atzīmējās ar septiņiem gūtajiem punktiem bija otrs rezultatīvākais spēlētājs komandā.

“Lai arī guvu pirmos punktus šajā sezonā “Jelgavas” sastāvā, liels prieks pēc zaudēta spēles nav. Patīkami, ka treneris uzticējās un deva iespēju, tādēļ arī šodien jutos drošāk laukumā un spēju realizēt vairākus metienus, kas mūsu komandai kopumā šodien nesekmējās, īpaši no tālās distances,” vērtē J.Bērziņš.

Spēlētājs arī uzsver, ka šodien komanda nespēja turēties pie spēles plāna, pieļaujot daudz kļūdas. “Nenospēlējām kā saliedēta komanda. Par to liecina mazais rezultatīvo piespēļu skaits,” piemetina basketbolists.

“Jelgavas” komandai šis bija sestais zaudējums deviņās spēlēs. Ar šādu bilanci Mārtiņa Gulbja un Gata Justoviča vadītā komanda “Aldaris” LBL turnīra tabulā noslīd vietu zemāk, ieņemot astoto pozīciju.

“Jelgavas” un “Jūrmala/Fēnikss” spēles pārtraukumā norisinājās “Olybet” konkurss “Trāpi no centra un iegūsti 500 eiro”, kurā piedalījās Latvijas Lauksaimniecības universitātes basketbolists Ivars Grasmanis. Dalībnieka raidītais metiens tikai par mata tiesu novirzījās no mērķa, bet bumbu ar BK “Jelgava” autogrāfiem soda metienu sacensībā ieguva Agnese Kalniņa.

Nākamo spēli jelgavnieki aizvadīs 12.novembrī plkst. 19.00, kad Zemgales olimpiskajā centrā tiksies ar “Liepāja/Triobet” komandu, kurai tika zaudēts sacensību 1.kārtas izbraukuma spēlē ar 86:90.

“Aldaris” Latvijas Basketbola līga

8.novembris, Zemgales olimpiskais centrs

BK “Jelgava” – “Jūrmala/Fēnikss” 61:70 (19:24, 12:17, 12:16, 18:13)

Jelgava: Denis Krestinin 29+15ab, Jānis Bērziņš 7, Salvis Mētra 7, Aleksandrs Kosenkov 6, Kristaps Pļavnieks 6, Agnis Čavars 4+10ab, Rihards Pāže 2, Rihards Ginters, Toms Bitītis, Oskars Liepiņš, Dāvis Geks.

 

Informāciju sagatavoja

BK “Jelgava” pārstāvis

Jānis Tiltiņš.