Šīs sezonas galvenais uzdevums – komandas pārbūve

Jelgavas basketbolistēm sezona “Pullman” sieviešu basketbola līgā noslēgusies. “Šosezon galvenais uzdevums bija komandas pārbūve, un rezultāti ir otrajā plānā,” uzsver komandas BK “Jelgava/BJSS” galvenais treneris Harijs Zelčs.

Jelgavas komanda startēja “Pullman” sieviešu basketbola līgas B grupā, kurā pavisam spēlēja 11 komandas un aizvadīja divus apļus. Sākotnēji bija plānots, ka četras B grupas labākās komandas tiksies ar Elites grupas vājākajām komandām, bet, ņemot vērā, ka pandēmijas dēļ turnīrs ieilga, nosacījumi ir mainīti un ar Elites komandām spēlēs tikai divas labākās B grupas komandas. “Ja šosezon iekļūt četriniekā varbūt vēl būtu bijis reāli, tad būt starp divām labākajām – nē. Līdz ar to sezona meitenēm ir beigusies,” norāda treneris, piebilstot, ka treniņi gan turpināsies vēl līdz maija beigām.

BK “Jelgava/BJSS” šosezon “Pullman” sieviešu basketbola līgā aizvadīja 20 spēles, izcīnot deviņas uzvaras un piedzīvojot 11 zaudējumus. Sezonas noslēdzošajā spēlē izbraukumā pret BK “Saldus/Sporta skola” 22. martā jelgavniecēm izdevās izcīnīt uzvaru ar rezultātu 60:49, pieliekot sezonai pozitīvu punktu. Šobrīd mūsu komanda turnīra tabulā ar sakrātiem 29 punktiem ieņem 5. vietu, bet vēl ir divas komandas – “Latvija U-16” un “Rīga/Juniores 2” –, kurām atlikušas spēles un kuras var jelgavnieces apsteigt. Tomēr zemāk ar 7. vietu mūsu meitenes nevar nokrist.

Jāatgādina, ka pērn jelgavnieces uzvarēja B grupā un mēroja spēkus ar Elites grupas komandām. “Šogad galvenais uzsvars tika likts uz komandas pārbūvi, tāpēc arī sniegums bija nestabils. Mums ir trīs spēlētājas, kuras kļūs par māmiņām, vēl vairākas meitenes šogad beigs studēt un, visticamāk, sāk darba gaitas – tā kā pilna laika darbu apvienot ar sportu nav viegli, sagaidāms, ka nākamsezon daļa meiteņu vairs nespēlēs. Tāpēc šosezon sākām strādāt ar Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas jaunajām, 2006. un 2007. gadā dzimušajām, meitenēm, lai viņas pamazām iepazītu sieviešu basketbolu un nākamsezon mums būtu jau stabilāka, saliedētāka un konkurētspējīgāka komanda,” skaidro H.Zelčs, papildinot, ka saskaņā ar turnīra nolikumu nākamsezon komandai varēs pievienoties arī 2008. gadā dzimušās basketbolistes.

Teksts: Sporta servisa centrs