BK Jelgava/BJSS sezonu noslēdz ar uzvaru

Otrdienas vakarā BK Jelgava/BJSS devās izbraukumā, kur aizvadīja sezonas pēdējo Pullman Latvijas Sieviešu baskebola līgas spēli. Šoreiz Saldus SN laukumā tikāmies ar BK Saldus/Sporta skolas vienību. Lai arī spēle ritēja ļoti līdzīgi, izšķirošajā nogrieznī jelgavnieces spēja pārņemt kontroli pār notikumiem laukumā un izraut uzvaru. BK Jelgava/BJSS ar 9 uzvarētām un 11 zaudētām spēlēm Pullman Latvijas Sieviešu basketbola līgas B grupā noslēdz ar 7.vietu.

Spēles pirmajā ceturtdaļā abas komandas laukumā rādīja līdzīgu sniegumu, un rezultāts pēc 10 nospēlētām minūtēm likumsakarīgs – 14:14. Spēles otrajā ceturtdaļā spēles gaita nemainījās, un ejot puslaikā jelgavnieces bija vien viena punkta vadībā (24:23). Pēc puslaika pārtraukuma mūsējās laukumā atgriezās ar jaunu sparu – jelgavnieces īsā laikā sakrāja pat +8, tomēr līdz ceturtdaļas beigām mājnieces rezultāta starpību spēja samazināt līdz 2 punktiem (38:36). Spēles liktenis izšķīrās noslēdzošajā spēles ceturtdaļā, kad viesi mūsu dāmu 22 gūtajiem punktiem atbildēja vien ar 13. Spēli un līdz ar to arī visu sezonu noslēdzam ar uzvaru ar rezultātu 60:49.

Rezultatīvākā spēlētāja BK Jelgava/BJSS sastāvā ar 16 punktiem, 4 atlecošajām bumbām un 5 izprovocētām piezīmēm – Luīze Briede. 10 punktus un 5 atlecošās bumbas sakrājusi Sindija Smirnova. Pa 7 punktiem guvušas gan Katrīna Kārkle, kas papildus sakrājusi arī 11 atlecošās bumbas, gan Tīna Makarova-Makaronoka, kas guvusi 6 atlecošās bumbas. Pārējās punktu guvējas BK Jelgava/BJSS sastāvā: Krista Anna Eglāja (6), Ivonna Paegle (5), Dace BLūma (3), Linda Čevere (3), Rebeka Gorbunova (3).

Cīņu par Ramirent Nacionālās basketbola līgas čempiona titulu turpina BK Jelgava vīru komanda. Nākamo un pēdējo pamatturnīra spēli BK Jelgava aizvadīs 23.martā, kad izbraukuma spēlē tiksies ar BK Saldus. Spēles sākums plkst.19:30.