BK Jelgava – pirmais zaudējums pirms basketbola sezonas apturēšanas

Otrdienas vakarā BK Jelgava vīru komanda aizvadīja Ramirent Nacionālās basketbola līgas mājas spēli, kurā Jelgavas sporta halles laukumā tikās ar BK Saldus. Abas komandas laukumā rādīja līdzīgu sniegumu un, lai arī jelgavnieki soli priekšā bija lielāko spēles daļu, spēles likteni izšķīra pēdējās desmit minūtes – mūsējie spēja gūt vien 8 punktus, kas viesiem deva iespēju kontrolēt notikumus laukumā un sagādāt mūsējiem pirmo zaudējumu šosezon ar rezultātu 69:76.

Spēles sākumā abas komandas vairākas reizes mainījās līdera pozīcijām, pirmās ceturtdaļas
pēdējās minūtēs BK Jelgava izrāvās nelielā vadībā un pirmo cetturtdaļu noslēdza ar +4 (24:20). Otrajā un trešajā ceturtdaļā abas komandas rādīja vienlīdz sekmīgu sniegumu, abām sakrājot vienādu punktu guvumu. Jelgavnieku pārsvars +4 saglabājās, otro un trešo ceturdaļu attiecīgi noslēdzot ar 44:40 un 61:57. Spēles pēdējā nogrieznī mūsējie pieļāva virkni kļūdu, kas īsā laikā ļāva viesiem nelielo pārsvaru sadeldēt. Ceturtdaļas pēdējās minūtēs viesi pārņēma kontroli pār notikumiem laukumā, un līdz spēles beigām pārsvaru saglabāja, tādējādi sagādājot BK Jelgava pirmo sezonas zaudējumu ar rezultātu 69:76.

BK Jelgava rezultatīvākais spēlētājs ar 20 punktiem, 8 rezultatīvām piespēlē,m un 7 izprovocētām piezīmēm – Armands Ginters. Kristaps Pļavnieks spēlē guvis 13 punktus, savukārt pa 9 punktiem Robertam Pāžem un Uldim Feldmanim. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava sastāvā: Jānis Bērziņš (6), Mārtiņš Šteinbergs (5), Armands Seņkāns (4) Kaspars Neimanis (3).

Saskaņā ar Ministru Kabineta noteiktajiem ierobežotajiem un valstī esošo situāciju, no 2021.gada 21. oktobra līdz 2021.gada 15.novembrim tiek apturētas Latvijas Sieviešu basketbola līgas B grupas, Ramirent Nacionālās basketbola līgas un Latvijas basketbola Užavas kausa izcīņas spēles.