3×3 Jelgava svin uzvaru TOP GUN Jelgavas posmā

Sestdien, 28.augustā, Pasta salā tika aizvadīts Latvijas 3×3 basketbola līgas TOP GUN otrās sezonas ceturtais posms. Šoreiz māju laukums nesa veiksmi mājiniekiem un spraigā fināla spēlē uzvaru izrāva 3×3 Jelgava (Armands Seņkāns, Armands Ginters, Mārtiņš Šteinbergs, Gatis Justovičs). Otra jelgavnieku vienība – BK Jelgava (Andris Justovičs, Uldis Feldmanis, Kristaps Pļavnieks, Valdis Miķelsons) – pēc tikšanās ar 3×3 Jelgava asā pusfināla spēlē, kurā piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 14:21, savu dalību turnīrā noslēdza.

Kopumā dalībai turnīrā bija pieteikušās 8 vīriešu komandas, kas sacentās divās apakšgrupās. Savā apakšgrupā 3×3 Jelgava vietu pusfinālā nodrošināja, uzvarot Valkas sporta klasi ar pārliecinošu 22:5, ar 21:12 – VEF BA Valkā un ar 22:17 – 3×3 Madona. Finālā 3×3 Jelgava aizraujošā un spraigā spēlē ar rezultātu 21:19 uzvarēja Mārupe/Bauerfeind. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju TOP GUN Jelgavas posmā tika atzīts 3×3 Jelgava spēlētājs Armands Ginters, kurš 5 spēlēs sakrāja 39 punktu guvumu. Paralēli norisinājās arī tālmetienu konkurss, kurā visprecīzākais bija BK Jelgava pārstāvis Uldis Feldmanis.

TOP GUN ir 3×3 basketbola turnīrs, kas veidots ar mērķi veicināt spēlētāju iesaisti 3×3 basketbola turnīros, konkurenci un masveidību, sekmēt  Nacionālo izlašu kandidātu gatavošanos un nodrošināt Nacionālo izlašu spēlētāju atlasi, kā arī nodrošināt FIBA 3X3 reitinga punktu akumulēšanu ziemas periodā. Turnīrā kopumā tiks aizvadīti 6 atlases posmi, 8 pamatturnīra posmi un finālposms. TOP GUN finālā tiks izspēlēts Latvijas čempionu tituls, apmaksāts brauciens uz starptautisku FIBA 3×3 turnīru un tehniskā finansējuma balva, ko komanda varēs izmantot starptautiskajiem braucieniem. Tāpat finālturnīrā tiks noskaidrots labākais tālmetienu izpildītājs un izmanīgākais spēlētājs.

Atgādinām, ka 3×3 Jelgava ar uzvaru sezonas pirmajā turnīrā Ventspilī jau ir nodrošinājusi dalību TOP GUN finālā, kurā tiksies 12 kopvērtējumā spēcīgākās komandas.

Foto: JVPI Sporta servisa centrs