Apstiprināti stingrāki ierobežojumi basketbola spēļu apmeklējumam

Latvijas Basketbola savienības valde apstiprinājusi “Kārtību epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanai Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai biedrības “Latvijas Basketbola Savienība” organizētajās basketbola sacensībās”.

Epidemioloģiskās drošības pasākumi COVID-19 infekcijas izplatības ierobežošanai tiek īstenoti LBS organizētajās basketbola sacensībās: Pafbet Latvijas – Igaunijas līgā, Douglas Baltijas Basketbola līgā, Pafbet Latvijas Basketbola līgā, Ramirent Nacionālā basketbola līgā, Reģionālā Basketbola līgā un Latvijas kausa izcīņā.

Būtiskākās izmaiņas ietver obligātu mutes un deguna aizsegu lietošanu visiem spēļu skatītājiem (izņemot bērnus līdz 13 gadu vecumam). Kā mutes un deguna aizsegu var lietot
medicīniskās, nemedicīniskās jeb higiēniskās maskas, kā arī vizierus un sejas vairogus, skatītāji pēc spēles sākuma zālē netiek ielaisti. Nākot uz BK Jelgava spēlēm apmeklētāji aicināti jau iepriekš aizpildīt BK Jelgava spēļu apmeklētāja anketu (pielikumā zem raksta).
Joprojām skatītājiem, kuri nav no vienas mājsaimniecības, atrodoties tribīnēs un zālē, jāievēro 2 (divu) metru distance savā starpā, kā arī attiecībā pret komandu un spēles tiesnešu/sekretariāta zonām. Atgādinām, ka Jelgavas sporta hallē notiekošās Ramirent Nacionālās līgas un Reģionālās basketbola līgas spēles, kā arī Jelgavas pilsētas čempionāta un kausa izcīņas basketbolā vīriešiem spēles, klātienē Jelgavas sporta hallē var vērot līdz 175 personām. Savukārt Douglas Baltijas basketbola līgas spēlēs apmeklētāju maksimālais skaits drīkst sasniegt 500 personas. 

BK Jelgava spēļu apmeklētāja anketa

Kārtība epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanai Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai biedrības “Latvijas Basketbola Savienība” organizētajās basketbola sacensībās