BK «Jelgava/LLU» pirmo apli noslēdz ar uzvaru

BK «Jelgava/LLU» šovakar izbraukumā aizvadīja pēdējo pirmā apļa spēli, izcīnot pārliecinošu uzvaru pret «Ventspils augstskolas» komandu – 106:81.

Spēle iesākās punkts punktā, un ļoti bieži mainījās vadība – teju pēc katra metiena. Tomēr tad jelgavniekiem izdevās iegūt nelielu pārsvaru – plus četri –, kas spēles gaitā turpināja augt, sasniedzot pat deviņus punktus. Tomēr aizsardzībā jelgavnieki nenospēlēja tik labi, ļaujot pretiniekiem pievilkt, un ceturtdaļa noslēdzās vairs tikai ar viena tālmetiena starpību – 28:25 jelgavnieku labā. Otrajā ceturtdaļā viesu komanda ātri iekrāja deviņu punktu pārsvaru, ko noturēja visu ceturtdaļu, izskaņā starpību vēl mazliet palielinot – puslaika pārtraukumā komandas devās ar rezultātu 54:42 jelgavnieku labā.

Trešajā ceturtdaļā mājiniekiem izdevās starpību samazināt līdz septiņiem punktiem, tomēr panākt lūzumu spēlē neizdevās, un jelgavnieki atkal atrāvās, līdz ceturtdaļas beigām iekrājot 21 punkta pārsvaru – 78:57. Pēdējās ceturtdaļas pirmo pusi komandas nospēlēja līdzīgi, mājiniekiem gūstot 10 punktus, bet viesiem – 11. Līdzīgā spēle gan neļāva mājiniekiem samazināt rezultāta starpību vai jelgavnieku cerības uz uzvaru. Turpinot spēlēt rezultatīvi arī pēdējās piecās minūtēs, jelgavnieki kārtējo reizi sameta vairāk nekā 100 punktus. Simto punktu ar metienu no groza apakšas guva Armands Ginters (attēlā), kurš bija vienīgais punktu guvējs savā komandā pēdējās divarpus minūtēs. Viņš arī bija rezultatīvākais spēlētājs jelgavnieku rindās šovakar ar 25 punktiem. Spēle noslēdzās ar pārliecinošu jelgavnieku uzvaru – 106:81.  

«Šodien ļoti labi nospēlējām uzbrukumā, savukārt par pretiniekiem zinājām, ko viņi darīs laukumā, un varējām viņus apturēt. Tomēr kārtējo reizi bija divi atslābuma momenti – pirmajā un ceturtajā ceturtdaļā. Saprotu, ka nav fiziski viegli nospēlēt spēli deviņu cilvēku sastāvā, jo ir ierobežota rotācija, un arī pie plus 27 iestājas miers un spēlētāji epizodēs vairs tik ļoti neiespringst, tomēr nevar pieļaut arī to, ka pretinieki tiek pie 11:0 izrāviena,» pēc spēles portālam www.jelgavasvestnesis.lv norādīja BK «Jelgava/LLU» galvenais treneris Gatis Justovičs. Viņš uzsver, ka atslābināties nevar un pēc šī gada pēdējās spēles komanda turpinās trenēties, lai būtu ierindā pret spēcīgākajiem pretiniekiem.

Nākamā spēle BK «Jelgava/LLU» būs 20. decembrī pulksten 19.30 izbraukumā pret BK «Liepāja/LSSS». Tā būs pirmā otrā apļa spēle un pēdējā spēle šajā gadā.

Spēles statistika

«Ventspils augstskola»–«Jelgava/LLU» 81:106 (25:28, 17:26, 15:24 un 24:28).

«Ventspils augstskola»: R.Vitolskis 14, K.Ķilps 18 + 8 atlēcošās bumbas + 6 rezultatīvas piespēles, R.Krūmiņš 12, K.Čavars 1, A.Stankeičs 10, R.Ērkšķis 10, R.Zemevics 1, R.Čudars, R.Lācis (K) 3, D.Ozers 8, R.Smildzējs 2 + 7 atlēcošās bumbas, D.Punkstiņš 2.

«Jelgava/LLU»: A.Ginters 25 + 5 atlēcošās bumbas, T.Bitītis 8, A.Seņkāns 18 + 6 atlēcošās bumbas + 5 rezultatīvas piespēles, K.Neimanis 11, A.Justovičs 20 + 5 rezultatīvas piespēles, E.Satovskis 3, R.Eņģelis 12, J.Bērziņš (K) 6, Ģ.Pommers 3.

Teksts: Ilze Knusle, Jelgavas Vēstnesis