Armands Seņkāns samet trešdaļu punktu uzvarā pār BK «Saldus»

Šovakar BK «Jelgava/LLU» mājas zālē aizvadīja principiālu spēli pret Rietumu grupas līderiem BK «Saldus» un smagā cīņā tika pie uzvaras ar rezultātu 76:69. Šī Jelgavas komandai ir trešā uzvara pēc kārtas.

«Mēs šai spēlei visu nedēļu gatavojāmies un to ļoti gaidījām, tāpēc liels prieks, ka izcīnījām uzvaru. Manuprāt, Saldus komanda ir pretendenti uz Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas medaļām, tāpēc uzvara pret tik spēcīgiem pretiniekiem  stprina mūsu pašapziņu,» pēc spēles portālam www.jelgavasvestnesis.lv norādīja rezultatīvākais BK «Jelgava/LLU» spēlētājs Armands Seņkāns, kurš šovakar guva 27 punktus.

Jau no pirmajām sekundēm bija skaidrs, ka viegli nebūs nevienam un abas komandas cīnīsies par katru laukuma centimetru un katru bumbu. To pierādīja arī mazrezultatīvais sākums – trīs minūtēs komandas spēja gūt tikai trīs punktus katra. Tad dažas jelgavnieku kļūdas ļāva saldeniekiem izvirzīties vadībā ar piecu punktu pārsvaru, bet Armanda Gintera soda metiens pēc pretinieku mēģinājuma apturēt viņu gājienā uz grozu un precīzais tālmetiens ļāva Jelgavas komandai turēties līdzās – 7:8. Vēl viens precīzs A.Gintera metiens, un jelgavnieki jau pāpārņēma vadību. Pirmās ceturtdaļas vidū mājinieki sasniedza piezīmju normu, bet atlikušajās minūtēs nospēlēja diezgan disciplinēti, uzdāvinot pretiniekiem vien divus soda metienus, no kuriem turklāt precīzs bija tikai viens. Sākoties pēdējai minūtei, viesi vadības grožus pārņēma savās rokās, tomēr ceturtdaļas izskaņā pēc Kaspara Neimaņa klusā metiena bumbu zem groza notvēra Adrians Ganuļevičs un līdz ar beigu signālu to ieraidīja grozā, ļaujot savai komandai atgūt vadību – 20:19.

Otro ceturtdaļu komandas iesāka ar tālmetienu konkursu – Jelgava iemet, Saldus atbild ar to pašu, Jelgava atkal iemet, un Saldus atkal atbild tāpat. Pēc vairākkārtējas vadības maiņas nospēlētās sešās minūtēs uz tablo tomēr bija neizšķirts – 30:30. Minūti vēlāk ceturto personīgo piezīmi saņēma Jelgavas komandas basketbolists Toms Bitītis, kuram nebija tas vieglākais uzdevums – segt pretinieku komandas līderi Dāvi Gūtmani. Līdz ar to T.Bitītis uz kādu laiku tika nosēdināts uz soliņa. Pēdējās ceturtdaļas minūtēs Saldus basketbolisti sāka mest ar ļoti labu precizitāti, bet jelgavnieki nespēja atbildēt (jelgavnieki šajā ceturtdaļā iemeta divreiz mazāk punktu nekā pretinieki), un pēc pirmā puslaika BK «Saldus» jau bija iekrājuši 11 punktu pārsvaru – 32:43.

Trešā ceturtdaļa bēdīgi iesākās Saldus komandai, jo pēc nospēlētām pāris minūtēm viņu līderis D.Gūtmanis guva kājas traumu un laukumā vairs neatgriezās. Neskatoties uz to, saldenieki turpināja cīnīties, un skaistu epizodi nodemonstrēja Mauricio Galata, kurš lēcienā ietrieca grozā atlēcošo bumbu. Grozs gan netika ieskaitīts, jo tiesneši viņa darbībās saskatīja uzbrukuma piezīmi. Kopumā šī ceturtdaļa bija mazrezultatīva Saldus komandai, kas jelgavniekiem ļāva ne tikai atspēlēties, bet arī izvirzīties vadībā ar plus seši – 62:56. Liels nopelns te A.Seņkānam, kurš bija karsts un spēja punktos pārvērst pat komandas biedriem no rokām izšļukušas bumbas un ne visai precīzas piespēles. Ceturtdaļas izskaņā laukumā devās T.Bitītis, kurš drīz vien tika pie piektās piezīmes un laukumu pameta nu jau līdz spēles beigām.

Pateicoties tam, ka mājinieki pirmās četras ceturtās ceturtdaļas minūtes nespēja iemest, viesiem izdevās izlīdzināt rezultātu, un spēle turpinājās punkts punktā, līdzjutējiem liekot kliegt arvien skaļāk, bungas sist arvien jaudīgāk un pēc katras epizodes teju vai ķert pie sirds. Tomēr spēles izskaņā savaldīgāk un kontrolētāk nospēlēja jelgavnieki, izcīnot uzvaru spēlē ar 76:69.

«Mēs galveno uzmanību veltījām tam, lai apturētu pretinieku komandas līderi Dāvi Gūtmani, kurš apmēram 50–60 procentus spēles laika pavada ar bumbu. Pēc viņa traumas pārējie saldenieki laikam apjuka, jo nav raduši tik daudz spēlēt ar bumbu. Mums tas nāca par labu. Tāpat mēs otrajā puslaikā sakārtojām savus metienus, vairāk kustinājām bumbu un atdevām brīvajiem spēlētājiem, nevis katrs vilka to deķīti uz savu pusi, par visu varu cenšoties uzmest pa grozu. Tas arī mums ļāva uzvarēt,» spriež A.Seņkāns. Jāpiebilst, ka šosezon saldenieku rindās spēlē Emīls Kravinskis, kurš pērn pārstāvēja Jelgavu. «Emīls ir viens no retajiem basketbolistiem, kam patīk spēlēt aizsardzībā, un laukumā viņš ir ļoti centīgs,» atkalredzēšanos ar bijušo komandas biedru komentē A.Seņkāns.

Nākamā spēle BK «Jelgava/LLU» būs 30. novembrī pulksten 12 izbraukumā pret «LU/BS Rīga».

Spēles statistika

«Jelgava/LLU»–«Saldus» 76:69 (20:19, 12:24, 30:13 un 14:13).

«Jelgava/LLU»: A.Ginters 17+7 atlēcošās bumbas, B.Zeltiņš, A.Ganuļevičs 3, E.Satovskis, T.Bitītis, R.Eņģelis, V.Miķelsons, J.Bērziņš 8, K.Krūmiņš 7+8 atlēcošās bumbas+6 rezultatīas piespēles, A.Seņkāns 27+9 atlēcošās bumbas, K.Neimanis 5, A.Justovičs 9.

«Saldus»: D.Gūtmanis 9, K.Balandīns, R.Vēveris 4, R.Pučka 3, R.R.Miķelsons, K.Baumanis 7, N.Ozoliņš 17, M.Galata 9, A.Kramiņš 14, K.Zalkovskis 6, E.Kravinskis.  

Teksts: Ilze Knusle, Jelgavas Vēstnesis

Foto: Eva Pričiņa