No Saldus atvedam uzvaru!

Otrdienas vakarā BK Jelgava/LLU aizvadīja izbraukuma spēli LBL2, kurā tikās ar BK Saldus vienību, kas līdz spēlei ar jelgavniekiem ar bilanci 8/5 un 21 punktu turnīra tabulā ieņēma 5.vietu. BK Jelgava/LLU jau no spēles sākuma izvirzījās vadībā, kuru no rokām neizlaida visu spēles laiku, izcīnot vēl vienu uzvaru ar 97:66.

Mūsējie rezultātu atklāja jau 18 sekundes pēc spēles sākuma un, lai arī ceturtdaļas turpinājumā jelgavnieki pieļāva vairākas kļūdas un mājiniekiem izdevās vēl 2 reizes rezultātu izlīdzināt, reālu apdraudējumu mūsējo vadībai tas neradīja. Rezultāts pēc 1/4 labvēlīgs BK Jelgava/LLU – 24:19. 2/4 mūsējie palielināja rezultāta starpību un puslaikā devās jau ar +19. Arī spēles 3/4 laukumā dominēja BK Jelgava/LLU, 10 minūtes pirms spēles beigām atrodoties vadībā jau ar 23 punktiem (74:51). Spēles pēdējās ceturtdaļas sākumā jelgavnieki vēl pārsvaru palielināja līdz +34, tomēr līdz ceturtdaļas beigām BK Saldus samazināja starpību par dažiem punktiem un spēle noslēdzās ar rezultātu 97:66.

Visi BK Jelgava/LLU spēlētāji spēlē pret BK Saldus guvuši punktus. 20 punkti, 6 atlecošās bumbas un 26 efektivitātes punkti- Reinim Avotiņam Tikpat – 20 punktus – guvis Kalvis Krūmiņš, papildus pievienojot arī 6 rezultatīvas piespēles un +/- koeficientu 31. Andrim Justovičam – 15 punkti, savukārt Uldis Feldmanis sakrājis 14 punktus un izcīnījis 5 atlecošās bumbas. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava/LLU sastāvā: Armands Seņkāns (10), Adrians Ganuļevičs (5), Toms Bitītis (5), Jānis Bērziņš (5), Rimants Enģelis (2), Emīls Kravinskis (1).

Nākamo spēli BK Jelgava/LLU aizvadīs mājās, kad 12.februārī plkst.20:00 Jelgavas sporta hallē uzņemsim BK Ķekava vienību. Atgādinām, ka iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē janvāra beigās izbraukumā izcīnījām drošu uzvaru ar 94:72. Baltijas sieviešu čempionātā spēlējošā BK Jelgava/BJSS nākamo spēli aizvadīs 9.februārī Zemgales Olimpiskajā centrā, plkst.13:00 aizvadot spēli pret Tartu Ülikool/Kalev, pret kuru iepriekšējā spēlē piedzīvojām zaudējumu ar 49:68. 9.februāra spēlē tiks noskaidrots arī otrais finālists, kurš BK Jelgava un basketbola veikala „Probasketball” sezonas līdzjutēju konkursā cīnīsies par Kristapa Porziņģa oficiālajiem sporta apaviem – Adidas Pro Bounce 2018.