No Ķekavas atvedam uzvaru un atgriežamies turnīra tabulas virsotnē!

Otrdienas vakarā BK Jelgava/LLU aizvadīja LBL2 2.apļa spēli, kurā izbraukumā tikās ar BK Ķekava vienību. Abas komandas iepriekšējā sezonā bija sīvākās pretinieces par līdera pozīciju turnīra tabulā, tomēr spēcīgāka izrādījās BK Ķekava, kas kļuva par LBL2 čempionu vienību. Lai arī mājinieki spēli iesāka apņēmīgi, mūsējie prata pretiniekus ierobežot un pēc ļoti pārliecinoša snieguma spēles pēdējā nogrieznī izcīnīt drošu uzvaru ar 94:72.

Spēles pirmajās minūtēs mājinieki izrāvās vadībā ar 7:0 un arī nogriežņa turpinājumā turēja mūsējos drošā attālumā, noslēdzot pirmo ¼  ar 25:16. Otrajā ¼ komandas bija mainītās lomās, mūsējiem gūstot 26, savukārt ķekavniekiem – 16 punktus, tādējādi BK Jelgava/LLU puslaikā devās ar +1 (41:42). Pēc puslaika pārtraukuma komandas laukumā atgriezās ar jaunu sparu un aizvadīja sīvu cīņu par katru laukuma centimetru, uz maiņām atrodoties vadībā. 10 spēles minūtes līdz spēles beigām mūsējiem bija izdevies uzkrāt +5 (62:57). Spēles pēdējā ¼ mūsējie kontrolēja notikumus laukumā, nepilnas 1,5 minūtes laikā panākot +10. Turpinājumā mājinieki nespēja ierobežot BK Jelgava/LLU laukumā, mūsējiem spēli noslēdzot ar pārliecinošu +22 uzvaru (94:72).

Rezultatīvākais spēlētājs jelgavnieku rindās ar 20 punktiem – komandas kapteinis Andris Justovičs, savukārt Kalvim Krūmiņam – 19 punkti, 11 atlecošās bumbas, 8 rezultatīvas piespēles, 6 izprovocētas piezīmes un 26 efektivitātes punkti. 14 punktus pretinieku grozā sametis Armands Seņkāns, ko papildina 10 atlecošās bumbas un 6 izprovocētas piezīmes. Uldis Feldmanis spēlē guvis 12 punktus, Reinis Avotiņš – 11 punktus. Pārējie punktu guvēji jelgavnieku sastāvā: Jānis Bērziņš (7), Emīls Kravinskis (6), Toms Bitītis (3), Adrians Ganuļevičs (2).

Nākamo spēli BK Jelgava/LLU aizvadīs nākamnedēļ, 29.janvārī, kad Jelgavas sporta hallē tiksies ar OC Limbaži vienību, kas šobrīd ar 20 punktiem un bilanci 8/4 atrodas dalītā 2.-3.vietā. Spēli sākam, kā ierasts, plkst.20:00! Atgādinām, ka LSBL vienība BK Jelgava/BJSS nākamo spēli aizvadīs jau sestdien, 26.janvārī, kad plkst.13:00 Zemgales Olimpiskajā centrā tiksies ar Audentes Spordiklubi. Nāc un atbalsti savu komandu!