Jelgavas kausa izcīņā basketbolā 2018 uzvaru izcīna Ķepas!

Sestdien, 8.decembrī, Jelgavas sporta hallē tika aizvadītas fināla spēles Jelgavas kausa izcīņā basketbolā 2018. Šogad par uzvarētājiem kļuva “Ķepas”, kas turnīrā gaitā nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, fināla spēlē ar rezultātu 97:68 aiz sevis otrajā vietā atstājot “Doks”. Cīņā par trešo vietu veiksme un meistarība bija “NĪP” pusē, kas ar 83:76 pārspēja “Valauto”.

Pirmie uz laukuma tikās NĪP un Valauto, kuru bilance līdz fināla spēlei attiecīgi 8/3 un 6/5. Spēli abas komandas iesāka samērā līdzīgi, tomēr līdz 1/4 beigām veiksmīgāki ar rezultātu 23:17 bija NĪP. Arī otrajā spēles nogrieznī uz laukuma pārsvaru rādīja NĪP, abām komandā dodoties puslaika pārtraukumā ar rezultātu 45:31. 3/4 Valauto gandrīz izdevās panākt līderus, 10 minūtes pirms spēles beigām atrodoties vien 4 punktu deficītā (56:52). Spēles pēdējā ceturtdaļā NĪP laukumā atgriezās ar jaunu sparu, nogriežņa pirmajās minūtēs uzkrājot +10, tomēr Valauto spēles 38.minūtē ar Gata Justoviču precīzu tālmetienu uz īsu brīdi spēja pārņemt vadību. Turpinājumā gan Valauto nespēja noturēt pārsvaru, un NĪP izcīnīja uzvaru ar rezultātu 83:76, līdz ar to arī turnīra 3.vietu.

Rezultatīvākais spēlētājs NĪP sastāvā ar 29 punktiem, 16 atlecošajām bumbām, 7 izprovocētām piezīmēm un 28 efektivitātes punktiem – Ģirts Pommers, savukārt 17 punkti, 7 atlecošās bumbas un 7 izprovocētās piezīmes Jānim Kokinam. Valauto rindās 29 punktus, 7 atlecošās bumbas, 15 izprovocētas piezīmes un 4 rezultatīvas piespēles, kā arī 29 efektivitātes punktus sakrājis Gatis Justovičs.

Lielajā fināla spēlē plkst.12:30 uz laukuma tikās līdz finālam nepārspētās (11/0) Ķepas un Doks, kuru bilance 8/3. 1/4 spēle ritēja samērā līdzīgi, pēc 10 nospēlētām minūtēm mazliet veiksmīgākiem laukumā esot Ķepām (24:21). Spēles 2/4 sākumā uz īsu brīdi vadībā izrāvās Doks, bet drīz vien Ķepas ar Jēkaba Rozīša precīzu 3-punktu metienu izlīdzināja rezultātu un pārņēma vadību. Puslaika pārtraukumā komandas dodas ar 49:42, vadībā esot Ķepām. Spēles 3/4 Ķepas no rokām vadības grožus neizlaida, noslēdzot ceturtdaļu ar +15 (69:54). Spēles noslēdzošajā ceturtdaļā pārsteigumu laukumā nebija – Ķepas palielināja savu pārsvaru līdz +29 (97:68) un izcīnīja uzvaru fināla spēlē, līdz ar to savā īpašumā pirmo reizi iegūstot SSC ceļojošo kausu.

Rezultatīvākais spēlētājs Ķepas sastāvā ar iespaidīgu 54 punktu guvumu, 9 izprovocētām piezīmēm un 48 efektivitātes punktiem – Jēkabs Rozītis. Savukārt 11 punktus Doks kontā guvis Kaspars Neimanis, savukārt Robertam Strazdiņam – 10 punkti, 12 atlecošās bumbas un 22 efektivitātes punkti.

Sacensību noslēgumā organizatori ar naudas balvām apbalvoja pirmās trīs komandas, kā arī turnīra vērtīgākos spēlētājus individuālajās disciplīnās. Turnīra rezultatīvākais spēlētājs Ģirts Pommers (NĪP), labākais piespēlētājs Juris Brūveris (Ķepas), bet labākais cīņā par atlecošajām bumbām – Edgars Aleksējevs (Skandijs).

Ikgadējo Jelgavas pilsētas kausa izcīņu basketbolā vīriešiem organizē BK Jelgava sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi „Jelgavas sporta servisa centrs”. Turnīra mērķis ir veicināt spēlētāju sportiskās meistarības un fiziskās sagatavotības attīstību, kā arī popularizēt amatieru basketbolu Jelgavā un nodrošināt iedzīvotāju iesaistīšanos aktīvās, regulārās sporta nodarbībās.