BK Jelgava/LLU 1.spēļu apli noslēdz ar uzvaru!

Piektdienas vakarā pēc vairāku nedēļu pārtraukuma BK Jelgava/LLU aizvadīja mājas spēli Jelgavas sporta hallē, kur 1.apļa pēdējā spēlē tikās ar BJBS Rīga/KPBA/DSN vienību. Jau no spēles pirmajām minūtēm mūsējie pārņēma kontroli pār notikumiem laukumā, kuru pārliecinoši noturēja līdz pat spēles beigām, rezultātā izcīnot uzvaru ar 115:68.

Abas komandas spēli laukumā iesāka lēni un pirmās 2 minūtes neviena no komandām neguva punktus. 1/4 2. Minūtes beigās ar precīzu 3punktu metienu rezultātu mūsējiem atklāja Armands Seņkāns, savukārt viesi pirmo punktu guva spēles 6.minūtē pie +11 mūsējiem. Ceturtdaļas turpinājumā mūsējie bija iekrājuši 17 punktu pārsvaru un nogriezni noslēdza ar rezultātu 25:8. Otrajā ceturtdaļā abas komandas spēlēja ātrāku basketbolu, tomēr mūsējie joprojām bija izteiktā vadībā, puslaika pārtraukumā ejot ar +36, kas jau lielā mērā izlēma spēles likteni. Pēc puslaika pārtraukuma rīdzinieki laukumā atgriezās ar jaunu sparu un kopumā 3/4 guva 22, kamēr mūsējie – 20 punktus (81:47), tomēr rīdziniekiem izlieto ūdeni sasmelt neizdevās un spēle noslēdzās ar pārliecinošu uzvaru mūsējiem – 115:68.

Rezultatīvākais spēlētājs BK Jelgava/LLU rindās ar 28 punktiem un 6 atlecošajām bumbām – Andris Justovičs. 23 punktus guvuši gan komandas kapteinis Salvis Mētra, gan Toms Bītitis. S.Mētra gūtajiem punktiem pievienojis arī 5 rezultatīvas piespēles un +/- koeficientu 46, savukārt T.Bitītim jāatzīmē arī 9 atlecošās bumbas, 5 rezultatīvas piespēles, 6 izprovocēatas piezīmes. Pārējie punktu guvēji jelgavnieku sastāvā: J.Bērziņš (11), M.Husko (8), K.Neimanis (8), A.Seņkāns (6), E.Kravinskis (6), R.Eņģelis (2).

Piektdien aizvadītā spēle bija pēdējā LBL2 1.apļa spēle. Šobrīd BK Jelgava/LLU ar bilanci 8/4 un 20 gūtiem punktiem ieņem 1.vietu B apakšgrupā, kas mūsējiem nodrošina cīņas par čempiona titulu turpinājumu. Informācija par 2.spēļu apli sekos pēc 1.spēļu apļa beigām decembra otrajā nedēļā. Savukārt mūsu LSBL komanda BK Jelgava/BJSS jau ir iesākušas 2.spēļu apli un nākamo spēli aizvadīs sestdien, 8.decembrī, kad plkst.17:00 Zemgales Olimpiskajā centrā tiksies ar TTT Rīga Juniores.