BK Jelgava/LLU svin uzvaru pār RSU

Otrdienas vakarā Jelgavas sporta hallē BK Jelgava/LLU aizvadīja pirmsspēdējo mājas spēli LBL2 pirmajā aplī. Šoreiz komanda uz laukuma mērojās spēkiem ar iepriekšējās sezonas ceturtdaļfināla „pāridarītāju” RSU. Pēc spraigām 40 spēles minūtēm mūsējie sev un līdzjutējiem sagādāja „deja vu” sajūtu, izcīnot skaistu un zīmīgu uzvaru ar rezultātu 82:69 – identisku abu komandu šīs sezonas pirmās savstarpējās spēles iznākumam.

BK Jelgava/LLU spēli aizvadīja bez diviem būtiskiem pamata sastāva spēlētājiem- Kalvja Krūmiņa un Ulda Feldmaņa. Tas mūsējiem neliedza realizēt septiņpadsmit 3 p-tu metienus, spēli noslēgt ar skaistu “Slam Dunk” un izcīnīt uzvaru.

Spēli atklāja RSU ar precīzu 3 punktu metienu, taču tas arī bija vienīgais brīdis, kad viesi bija vadībā – jau spēles pirmajā minūtē BK Jelgava/LLU pārņēma vadības grožus un neizlaida tos līdz pat spēles beigām. ¼ noslēdzās ar rezultātu 22:17, savukārt nākamajās 10 spēles minūtēs jelgavnieki spēja savu pārsvaru palielināt līdz stabilam +19, puslaika pārtraukumā ejot pie rezultāta 52:33. Trešajā ceturtdaļā mūsējie guva tikai 13 punktus, kas ļāva rīdziniekiem samazināt BK Jelgava/LLU pārsvaru un ceturtdaļu noslēgt ar 65:53. Spēles noslēdzošajā ceturtdaļā RSU spēja pietuvoties līdz -9 atzīmei, tomēr līdz spēles beigām BK Jelgava/LLU atguva drošu +13 un visu spēli noslēdza ar rezultātu 82:69, izcīnot piekto uzvaru šosezon.

Rezultatīvākais spēlētājs mūsu komandā ar 15 punktiem, 11 atlecošajām bumbām un 5 izprovocētām piezīmēm – Armands Seņkāns. Toms Bitītis un Jānis Bērziņš šajā spēlē guvuši katrs 13 punktus, J.Bērziņam papildus 5 rezultatīvas piespēles un labākais +/- koeficients (24). Kaspars Neimanis spēlē guvis 12 punktus un izprovocējis 4 piezīmes, savukārt Andrim Justovičam – 11 punkti un 5 atlecošās bumbas. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava/LLU sastāvā: Maksims Husko (6), Salvis Mētra (5), Reinis Avotiņš (5), Rimants Enģelis (2).

Nākamo spēli BK Jelgava/LLU aizvadīs izbraukumā, kad sestdien Ventspils OC tiksies ar Ventspils Augstskolas vienību. Spēles sākums plkst.17:00 un tiešraidē tai varēs sekot līdzi LBS mājaslapā www.basket.lv. Atgādinām, ka iepriekšējā abu tikšanās reizē Jelgavas sporta hallē jelgavnieki svinēja uzvaru ar 77:60.

Nākamā mājas spēle BK Jelgava/LLU plānota 30.novembrī pret BJBS Rīga/KP BA/DSN.