Sezonu iesākam ar 100-nieku!

Piektdien, 5.oktobra vakarā, sezonas atklāšanas spēli LBL2 līgā aizvadīja BK Jelgava/LLU, kura uz laukuma stājās pretī BK Liepāja/LSSS, kas šosezon pēc vairāku gadu pārtraukuma, ir atgriezusies LBL2. Jelgavnieki laukumā rādīja pārliecinošu sniegumu, spēli noslēdzot ar zīmīgu rezultātu – 100:66.

Spēles sākuma sastāvā uz laukuma līdzās iepriekšējās sezonas komandas kodola spēlētājiem spēli uzsāka arī komandas jaunpienācējs Reinis Avotiņš. Mūsējie spēli sāka lēni – ceturtdaļas otrajā minūtē liepājnieki bija vadībā ar 6:2, tomēr spēles trešajā minūtē ar Reiņa Avotiņa precīzu 2 punktu metienu, kam sekoja realizēts soda metiens, BK Jelgava/LLU pārņēma vadību, kuru neizlaida no rokām visu atlikušo spēli. Līdz pirmās ceturtdaļas beigām mūsējie bija uzkrājuši stabilu 15 punktu pārsvaru (29:14).

Spēle turpinājumā ritēja bez izmaiņām – liepājniekiem spēles gaitu lauzt neizdevās, mūsējie laukumā saglabāja kontroli un izteiktu pārsvaru. Puslaika pārtraukumā ejot rezultāts bija mūsējiem +24 (52:28), savukārt pārsvars pēc trešās ceturtdaļas – jau +37 (77:40). Visu spēli mūsējie noslēdza ar rezultātu 100:66, jauno LBL2 sezonu iesākot ar skaistu un pārliecinošu uzvaru.

Rezultatīvākais spēlētājs mūsu komandā šoreiz – Reinis Avotiņš ar 18 punktu guvumu, 4 atlecošajām bumbām un 4 izprovocētām piezīmēm. Salvis Mētra spēlē pret BK Liepāja/LSSS guvis 17 punktus, sakrājis 4 atlecošās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles. 15 punkti BJSS audzēknim Adrianam Ganuļevičam, ko papildina 5 rezultatīvas piespēles. Jāatzīmē arī minēto spēlētāju precizitāte no tālmetienu līnijas, grozā raidot 100% no visiem 3punktu metieniem. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava/LLU sastāvā: Andris Justovičs (11), Toms Bitītis (10), Kalvis Krūmiņš (10), Jānis Atelbauers (9), Armands Seņkāns (5), Jānis Bērziņš (3), Kaspars Neimanis (2).

Nākamo spēli BK Jelgava/LLU aizvadīs izbraukumā ceturtdien, 11.oktobrī Hanzas vidusskolā, principiālā duelī tiekoties ar pērnās sezonas pāridarītājiem – RSU. Spēles sākums plkst.19:30.

Nākamnedēļ LSBL sezonu atklāj arī mūsu sieviešu komanda, kura trešdien, 10.oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā aizvadīs spēli pret TTT Rīga Juniores. Spēles sākums plkst.19:00. Nāc un atbalsti savas pilsētas komandas!