Tiek pāršķirta jauna lappuse Jelgavas basketbola vēsturē!

23.augustā Latvijas Basketbola Savienības (LBS) valde ir apstiprinājusi “Basketbola kluba “Jelgava”” pieteikumu un komandas “BK Jelgava/BJSS” dalību apvienotajā Latvijas – Igaunijas Sieviešu basketbola līgā (LSBL) 2018./2019.gada sezonā.

Jaunās komandas pamata kodolu veidos Jelgavas BJSS bijušās un esošās audzēknes. Savukārt “BK Jelgava/BJSS” galvenā trenera pienākumus pildīs Harijs Zelčs, kurš līdz šim strādājis ar vairākām jauniešu komandām un guvis vērā ņemamus panākumus. Atgādinām, ka pagājušajā sezonā U-19 meiteņu vecuma grupā trenera Harija Zelča vadībā tika izcīnītas sudraba medaļas LJBL finālturnīrā.

Apvienotā Latvijas – Igaunijas Sieviešu basketbola līga (LSBL) sportiskajā ziņā ir augstākā sieviešu basketbola līga. Lai arī galīgais skaits vēl nav zināms, plānots, ka tajā startēs vismaz 12 komandas no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Līgā tiks izcīnītas gan Latvijas, gan Baltijas kopvērtējuma medaļas. Atgādinām, ka iepriekšējā sezonā par līgas čempionēm kļuva “TTT” basketbolistes, aiz sevis atstājot “Liepājas Papīrs/ LSSS” un “TTT juniores”.

BK Jelgava valdes priekšsēdētājs Dins Ušvils atklāj, ka klubs jau ilgāku laiku domājis un strādājis pie augstākā līmeņa sieviešu komandas veidošanas Jelgavā. „Lielāko daļu jaunās komandas spēlētājas jau vairākus gadus trenē mūsu pašu treneri un ir nepieciešams progress kā vieniem, tā otriem. Līdz ar to pārstāvēt klubu LSBL ir tikai loģisks lēmums, liels gods un jauns izaicinājums. Mūsu basketbola klubs savu resursu ietvaros vienmēr ir centies atbalstīt un veicināt basketbola attīstību pilsētā un mērķtiecīgi turpinās to darīt. Regulāri organizējam pilsētas kausa izcīņas un čempionātus iekštelpu un 3×3 ielu basketbola turnīrus amatieru komandām. Mērķtiecīgi strādājam ar bērniem, organizējam nometnes gan vasarā, gan mācību gada laikā. Cenšamies maksimāli iekļaut tieši jelgavniekus kluba komandu sastāvos. Mūsuprāt, ir svarīgi attīstīt ne tikai vīriešu un jauniešu komandas, ar ko jau ilgāku laiku strādājam, bet pievērst vērību arī sieviešu basketbolam. Tāpēc ļoti priecājamies, ka šajā sezonā mūsu kluba paspārnē ir arī pirmā augstākās raudzes Jelgavas sieviešu basketbola komanda. Gribam teikt lielu paldies par atbalstu šī drosmīgā soļa speršanā Jelgavas pilsētai un tās sporta dzīves organizatoriem, kā arī pilsētas sporta skolai, tās treneriem un audzēknēm.”

Nākamajā sezonā “BK Jelgava” būs pārstāvēts trīs līgās: ar sieviešu komandu – Latvijas – Igaunijas/LSBL, ar vīru un jauniešu komandām – LBL2 un LBL3 čempionātos.

Foto: LBS, basket.lv