BK Jelgava/LLU sezona negaidīti apraujas ceturtdaļfinālā

Pirmdienas vakarā BK Jelgava/LLU aizvadīja izšķirošo cetutdaļfināla spēli. Tāpat kā 2 aizvadītajās spēlēs, uz laukuma bija vērojams īsts rakstura baskebols, abām komandām cīnoties par katru laukuma centimetru. Īpaši spraigās spēles pēdējās minūtēs pavisam nedaudz vairāk veiksmes šoreiz bija RSU pusē, kas Jelgavas sporta hallē izcīnīja uzvaru ar rezultātu 92:90, līdz ar to arī uzvaru ar 2:1 spēļu sērijā un ir nodrošinājuši sev vietu pusfinālā. BK Jelgava/LLU 2017./2018.gada LBL2 sezona ir noslēgusies.

Pirmajā abu komandu tikšanās reizē ceturtdaļfinālā pārāki bija jelgavnieki, kad ar rezultātu 93:77 svinēja uzvaru. Atbildes spēlē Hanzas vidusskolā RSU sagādāja sensāciju, pēdējā spēles sekundē ar Armanda Gintera precīzu tālmetienu izraujot uzvaru ar rezultātu 68:65, tādējādi izlīdzinot rezultātu sērijā 1:1.

Pirms izšķirošās pirmdienas vakara spēles abas komandas apzinājās, cik nozīmīga ir pēdējās ceturtdaļfināla spēles uzvara un arī skatītāji tribīnēs bija gatavi līdz pēdējam atbalstīt savu komandu un ticēt tās uzvarai. Spēles sākums veiksmīgāks bija mūsējiem – pirmās ceturtdaļas vidū mūsējiem izdevās izrauties vadībā pat ar 19:7, tomēr līdz ceturtdaļas beigām viesi rezultātu izlīdzināja un panāca +1 (21:22). Līdz otrās ceturtdaļas vidum mazliet pārāki bija RSU spēlētāji, kas bija paspējuši iekrāt dažu punktu pārsvaru, tomēr ceturtdaļas 7.minūtē BK Jelgava/LLU jau bija 4 punktus priekšā (44:40). Viesi gan ātri vien mūsējos panāca un ceturtdaļu noslēdza ar +1 (45:46). Trešajā ceturtdaļā abas komandas turpināja bezkompromisu cīņu laukumā, visu spēles nogriezni par dažiem punktiem dominējot RSU. Ceturtdaļas pēdējās minūtēs Jēkabs Rozītis un Mikus Sokolovs ar precīziem 2 punktu metieniem izvirzīja BK Jelgava/LLU minimālā vadībā, pirms izšķirošās ceturtdaļas panākot rezultātu 61:60. Spēles pēdējā ceturtdaļā abas komandas laukumā turpināja rakstura cīņu, mazliet priekšā esot RSU. Ceturtdaļas 6.minūtē viesi bija panākuši +8 (72:80), tomēr drīz vien mūsējiem izdevās samazināt pārsvaru līdz minimālam -1. Spēles 39.minūtē RSU ar precīzu Svena Vilka tālmetienu, kam sekoja piezīme mūsējiem, panāca rezultātu 85:80. Cerība uz uzvaru pavīdēja, kad Kalvis Krūmiņš 70 sekundes līdz spēles beigām ar precīzu 3 punktu metienu izlīdzināja rezultātu (85:85). Tomēr veiksme atkal bija RSU pusē – ar vēl vienu precīzu 3 punktu metienu Svens Vilks panāca +3. Tam sekoja Riharda Gintera piezīme, kas mūsējiem ļāva samazināt viesu pārsvaru – pateicoties 2 precīziem Ulda Feldmaņa soda metieniem mūsējiem bija vien 1 punkta deficīts. Spēles pēdējā minūtē Juris Šapovalovs RSU iemeta vēl vienu precīzu tālmetienu, kam sekoja BK Jelgava/LLU atbilde ar Kalvja Krūmiņa precīzu tālmetienu. 20 sekundes līdz sezonas svarīgākās spēles beigām mūsējiem bija -1 un apsveicams cīņasspars par uzvaru. Tomēr turpmākajā spēlē mūsējie izlieto ūdeni sasmelt nepaspēja – sekoja piezīme un precīzs RSU soda metiens, sagādājot BK Jelgava/LLU sezonas sāpīgāko zaudējumu ar 90:92, līdz ar to mūsējiem LBL2 2017./2018.gada sezona ir noslēgusies.

Rezultatīvākais spēlētājs BK Jelgava/LLU sastāvā ar 23 punktiem, 4 atlecošajām bumbām un 9 izprovocētām piezīmēm – komandas kapteinis Salvis Mētra. Jēkabs Rozītis šajā spēlē sakrājis 21 punktu, 7 atlecošās bumbas un kopumā iemetis 4 no 5 tālmetieniem. Arī Kalvis Krūmiņš pretinieku grozā sametis 21 punktu, kā arī izcīnījis 6 atlecošās bumbas un iedevis 6 rezultatīvas piespēles. 15 punkti, 7 atlecošās bumbas un 4 rezultatīvas piespēles – Uldim Feldmanim. Pārējie punktu guvēji šajā spēlē: Jānis Bērziņš (5), Toms Bitītis (3), Mikus Sokolovs (2).

BK Jelgava/LLU saka lielu paldies visiem tiem, kas bija ar komandu un tai blakus, visiem, kas ticēja, juta līdzi un atbalstīja mūs šajā sezonā. Mūsu atbalstītāji, fani un karsējmeiteņu komanda ir mūsu lielākā balva! PALDIES!