BK Jelgava/LLU droši iekļūst ceturtdaļfinālā

Sestdienas vakarā BK Jelgava/LLU devās uz Bausku, kur aizvadīja astotdaļfināla atbildes spēli pret SC Mēmele/Bauskas BJSS. Pirmajā abu komandu tikšanās spēlē Jelgavas sporta hallē mūsējie izcīnīja pārliecinošu uzvaru, ar rezultātu 100:63 pārspējot viesus. Arī atbildes spēlē BK Jelgava/LLU apliecināja savu pārākumu, pieveicot mājiniekus ar rezultātu 102:87, tādējādi nodrošinot sev vietu ceturtdaļfinālā.

Pēc pirmās astotdaļfināla spēles mūsējie bija iekrājuši komfortablu +37 pārsvaru, kas nozīmēja, ka visticamāk uzvarētājs ir skaidrs jau pirms atbildes spēles. Par šādu pārliecību liecināja arī notikumi laukumā pirmajā puslaikā, kurā mūsējie aizvadīja diezgan mierīgu spēli, ļaujot mājiniekiem pirmajā ceturtdaļā iekrāt 4 punktu pārsvaru (21:17). Spēles otrais nogrieznis tika aizvadīts bez krasām izmaiņām abu komandu sniegumā, to noslēdzot ar 43:40, mūsējiem vēl arvien mazliet atpaliekot. Kā ierasts, pēc puslaika pārtraukuma jelgavnieki laukumā atgriezās ar jaunu cīņassparu, līdz ceturtdaļas beigām izvirzoties vadībā ar rezultātu 72:64. Spēles pēdējā ceturtdaļā mūsējie palielināja pārsvaru līdz 15 punktiem, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 102:87, tādējādi nodrošinot sev drošu vietu ceturtdaļfinālā.

Rezultatīvākais spēlētājs BK Jelgava/LLU sastāvā – komandas kapteinis Salvis Mētra ar gūtiem 23 punktiem, 4 atlecošajām bumbām, 4 rezultatīvām piespēlēm un 8 izprovocētām piezīmēm. Uldis Feldmanis šajā spēlē guvis 20 punktus, savukārt Jēkabs Rozītis – 16 punktus un 6 atlecošās bumbas. Andris Justovičs spēlē pret Bauskas komandu sakrājis 11 punktus un 4 rezultatīvas piespēles, kā arī izprocovējis 5 piezīmes pretiniekiem. Pārējie punktu guvēji jelgavnieku komandā: Kaspars Neimanis (9), Kalvis Krūmiņš (9), Toms Bitītis (7), Elvis Satovskis (3), Edijs Frīdmanis (2), Emīls Kravinskis (2).

Ceturtdaļfināla pretinieki noskaidrosies šīs nedēļas sākumā, kad būs izspēlētas visas astotdaļfināla spēles.