BK Jelgava/LLU pieveic BA Turība, gaidām Gulbeni!

Piektdienas vakarā Jelgavas sporta hallē BK Jelgava/LLU savā laukumā uzņēma BA Turība vienību. Mūsējie šajā spēlē pārliecinoši parādīja savu pārākumu un izcīnīja kārtējo uzvaru ar rezultātu 86:79. Rezultatīvākais spēlētājs mūsu komandā – komandas kapteinis Salvis Mētra ar 23 gūtiem punktiem.

Spēles pirmajā ceturtdaļā mūsējie sekmīgi darbojās uzbrukumā un, ejot pirmajā pārtraukumā pēc 10 nospēlētām minūtēm, bija panākuši +10 un rezultātu 28:18. Otrajā ceturtdaļā rīdziniekiem neizdevās būtiski lauzt spēles gaitu – abām komandām ejot puslaika pārtraukuma, rezultāts uz tablo – 50:37. Pēc spēles trešā nogriežņa rīdzinieki bija mazliet pietuvojušies mājiniekiem, ceturtdaļu noslēdzot ar rezultātu 65:59, tomēr vienīgo patiesi spraigo momentu šajā spēlē BA Turība sagādāja pēdējās ceturtdaļas sākumā, kad rīdzinieki bija samazinājuši mūsējo pārsvaru līdz +2. Viss labs, kas labi beidzas – BK Jelgava/LLU spēja mobilizēties un parādīt atzīstamu sniegumu aizsardzībā, izcīnot uzvaru ar rezultātu 86:79.

Rezultatīvākais spēlētājs mūsējo rindās – Salvis Mētra, kurš 23 gūtajiem punktiem pievienojis arī 4 atlecošās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles. Janvāra mēneša LBL2 MVP spēlētājam, mūsu centram Jēkabam Rozītim – 22 punkti. 11 punktus un 5 atlecošās bumbas iekrājis Andris Justovičs, Kalvim Krūmiņam – 11 punkti. Pārējie punktu guvēji mūsu komandā: Jānis Bērziņš (6), Uldis Feldmanis (6), Elvis Satovskis (4), Toms Ziemelis (2), Emīls Kravinskis (1).

Līdz šim BK Jelgava/LLU ir piedzīvojusi tikai 1 zaudējumu – izbraukuma spēlē Ventspils Augstskolas vienībai. Šobrīd komanda ar bilanci 14-1 ieņem pārliecinošu pirmo vietu turnīra tabulā. Nākamo spēli mūsējie aizvadīs jau otrdien, 13.februārī, kad Jelgavas sporta hallē uzņems Gulbenes Buki/BJSS vienību. Gulbenes komanda šobrīd ieņem 3.vietu turnīra tabulā, turklāt sestdien ir izcīnījusi uzvaru pār BK Ķekava/Optibet. Komandas līderi ir pieredzējušais Ingars Aizpurs un Raimonds Gabrāns, kuri iepriekš pārstāvējuši LBL1 klubus no Liepājas un Valmieras.  Tāpēc varam droši teikt, ka visus gaida labs un interesants basketbols! Spēles sākums, kā ierasts, plkst. 20:00.