Svarīga uzvara līderu cīņā!

Otrdienas vakarā BK Jelgava/LLU Jelgavas sporta halles laukumā uzņēma savu sīvāko pretinieci cīņā par līdera pozīciju turnīra tabulā – BK Ķekava/Optibet, kuras sastāvā spēlē vairāki ļoti pieredzējuši spēlētāji. Spraigā un emocionālā spēlē jelgavniekiem izdevās izcīnīt uzvaru, apspēlējot ķekavniekus ar +15 (79:64).

Spēles pirmajās minūtēs mūsējie tempu uzņēma gausi un pirmās ceturtdaļas sākumā abas komandas līdera pozīciju dalīja uz maiņām. Taču spēles 7.minūtē BK Jelgava/LLU maz pamazām izdevās pārņemt vadību un pēc pirmās ceturtdaļas panākt rezultātu 22:19.

Turpmākajā spēles gaitā jelgavnieki vadības grožus no rokām vairs neizlaida – pēc pirmajām divām ceturtdaļām mūsējie bija uzkrājuši +7 pārsvaru (41:34).

Arī pēc puslaika pārtraukuma BK Ķekava/Optibet vienībai neizdevās ierobežot laukuma saimnieku spēli – BK Jelgava/LLU spēlēja pārliecinoši, mērķtiecīgi un precīzi, trešo ceturtdaļu noslēdzot ar +10 (58:48). Spēles pēdējās 10 minūtēs uz laukuma izmaiņu nebija – jelgavnieki rādīja pārliecinošu sniegumu, un spēles liktenis bija izlemts, vēl pirms bija atskanējis spēles beigu signāls – abās komandās uz laukuma tika laisti jaunie komandas spēlētāji no rezervistu soliņa. BK Jelgava/LLU izcīnīja ļoti principiālu uzvaru ar rezultātu 79:64, tādējādi ar bilanci 12/1 pārliecinoši ieņemot 1.vietu turnīra tabulā.

Produktīvākais spēlētājs šajā spēlē BK Jelgava/LLU sastāvā ar “Double-double”: 18 punktiem, 14 atlecošajām bumbām un efektivitātes koeficientu 28 – mūsu centrs Jēkabs Rozītis. Komandas kapteinis Salvis Mētra spēlē guvis 16 punktus, izcīnījis 7 atlecošās bumbas un iedevis 4 rezultatīvas piespēles. Ar 14 punktu guvumu spēlē izcēlies Jānis Bērziņš. Lielisku sniegumu spēlē pret BK Ķekava/Optibet parādīja Kaspars Neimanis, kurš spēlē guvis 13 punktus, savukārt Uldim Feldmanim šajā spēlē 11 punkti. Pārējie punktu guvēji mūsu komandā: Toms Bitītis (3), Andris Justovičs (2), Kalvis Krūmiņš (2).

Nākamo spēli BK Jelgava/LLU aizvadīs jau šo piektdien, kad Jelgavas sporta hallē tiksies ar RSU vienību. Atgādinām, ka pirmajā komandu savstarpējā spēlē decembra sākumā BK Jelgava/LLU rīdziniekus apspēlēja ar rezultātu 68:56. Spēles sākums plkst.20:00. Spēles starplaikos papildus tradicionālajiem “Chocolate & Pepper” un “ProBasketball” skatītāju konkursiem BK Jelgava/LLU piedāvās ikvienam atbalstītājam pārbaudīt savas zināšanas par mūsu komandu un, iespējams, iegūt savā īpašumā komandas fanu kreklu.

Tiekamies tribīnēs!