Uzvara sīvā cīņā Valmierā

BK Jelgava/LLU 22.decembra vakarā aizvadīja izbraukuma spēli Valmierā, tiekoties ar Valmiera Glass/ViA, sagādājot gan sev, gan līdzjutējiem dāvanu – kārtējo uzvaru! Lai arī spēles pirmā ceturtdaļa tika aizvadīta sīvā cīņā par katru laukuma centimetru, mūsējiem izdevās iekrāt pietiekamu punktu pārsvaru, lai, neskatoties uz samērā neveiksmīgu sniegumu pēdējā ceturtdaļā, pieveiktu pagājušās sezonas fināla pretiniekus ar rezultātu 100:97.

Jau pirms spēles bija skaidrs, ka duelim, kurā tiekas iepriekšējās sezonas fināla komandas, ir jābūt interesantam un spraigam, turklāt papildus jau iepriekš traumas guvušajiem spēlētājiem, Valmierā komandai palīdzēt nevarēja arī viens no BK Jelgava/LLU stabilajiem līderiem Andris Justovičs. Pirmajā ceturtdaļā laukumā spēle risinājās punkts punktā, noslēdzot to tikai ar 2 punktu pārsvaru jelgavniekiem (21:19). Otrajā ceturtdaļā mūsējiem izdevās uzlabot savu spēli, tādējādi panākt +9 un ceturtdaļu noslēgt ar 48:39. Likās, ka spēles liktenis ir izlemts un BK Jelgava/LLU var svinēt uzvaru, kad trešās ceturtdaļas beigās rezultāts uz tablo rādīja 77:58. Tomēr spēles pēdējā ceturtdaļā abas komandas spēja sagādāt pārsteigumu – mūsējie pieļāva vairākas kļūdas uzbrukumā, arī metienu precizitāte bija vāja, savukārt mājinieku mestās bumbas krita grozā un rezultāta starpība samazinājās. Par spīti neveiksmēm, BK Jelgava/LLU izdevās salauzt valmieriešu pretestību un svinēt kārtējo panākumu ar rezultātu 100:97.

Rezultatīvākais spēlētājs jelgavnieku komandā – Jēkabs Rozītis, kurš spēlē guvis 30 punktus un izcīnījis 8 atlecošās bumbas. Komandas kapteinim Salvim Mētram šajā spēlē 27 punkti, 7 rezultatīvas piespēles un 3 atlecošās bumbas. 20 punktu guvums, 7 rezultatīvas piespēles un 3 atlecošās bumbas Jānim Bērziņam, savukārt Kaspars Neimanis šajā spēlē “atzīmējās” ar 17 punktiem, 4 rezultatīvām piespēlēm un 3 atlecošajām bumbām. Pārējie punktu guvēji komandā: Toms Bitītis (4), Edijs Frīdmanis (2).

Nākamo spēli BK Jelgava/LLU aizvadīs mājās, 5.janvārī, kad tiksies ar RTU. Spēles sākums, kā ierasts, plkst. 20:00. Plkst.18:00 LBL3 komanda Jelgava/BJSS aizvadīs spēli pret SK Rūjiena.