BK Jelgava/LLU no Kandavas atved piekto uzvaru

Sesto spēli 2017./2018.gada basketbola sezonā aizvadījusi BK Jelgava/LLU, kas izbraukumā tikās ar BK Kandava/COMPOR. Pēc nepārliecinoša spēles sākuma jelgavniekiem tomēr izdevās mobilizēties un ar rezultātu 90:88 izcīnīt piekto panākumu šosezon un nodrošināt pirmo vietu A grupā.

Ar BK Kandava/COMPOR mūsu komanda tikās sezonas atklāšanas spēlē 3.oktobrī, kad mūsējie Jelgavas sporta halles laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 83:73. Tomēr 10.novembra vakara spēlē jau no pirmajām minūtēm bija skaidrs, ka, lai kaldinātu uzvaru, būs jārāda pašaizliedzīgs, mērķtiecīgs rakstura basketbols 40 minūšu garumā.

Spēles pirmajā ceturtdaļā notikumus laukumā kontrolēja mājinieki. Šoreiz BK Jelgava/LLU spēli uzsāka bez komandas kapteiņa Salvja Mētras – viņš laukumā nāca tikai pirmā nogriežņa sestajā minūtē, kad pretinieki bija iekrājuši 4 punktu pārsvaru. Tomēr BK Kandava/COMPOR jau bija ieskrējušies un viņus apturēt neizdevās, rezultātā ceturtdaļa noslēdzās ar +10 mājiniekiem (28:18). Otrajā ceturtdaļā jelgavnieki spēja saņemties un samazināt mājinieku pārsvaru līdz -2 un puslaika pārtraukumā abas komandas devās ar rezultātu 41:39. Līdz trešās ceturtdaļas beigām jelgavnieki jau bija iekrājuši 5 punktu pārsvaru (64:69). Spēles pēdējā ceturtdaļā laukumā risinājās sīva cīņa, tomēr BK Jelgava/LLU, pateicoties precīziem Salvja Mētras metieniem pēdējās sekundēs, izdevās izraut uzvaru ar rezultātu 88:90.

Rezultatīvākais spēlētājs jelgavnieku komandā ar 20 gūtajiem punktiem un 4 rezultatīvām piespēlēm – Kalvis Krūmiņš. 18 punktu guvums, kā arī 10 atlecošās bumbas – Jēkabam Rozītim, savukārt Salvim Mētram šajā spēlē 16 punkti, 8 atlecošās bumbas un 2 rezultatīvas piespēles. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava/LLU komandā: Uldis Feldmanis (14), Andris Justovičs (12), Toms Bitītis (5), Jānis Bērziņš (5).

Nākamo spēli BK Jelgava/LLU aizvadīs mājās, 14.11., plkst.20:00, kad Jelgavas sporta halles laukumā uzņems OC Limbaži komandu. Atgādinām, ka abas komandas šosezon pirmo reizi uz laukuma tikās oktobra vidū Limbažos, kad mūsējie svinēja uzvaru ar rezultātu 84:80.