Jelgavas basketbolisti turpina ar trešo uzvaru!

Otrdienas, 17.oktobra, vakarā, dažas stundas pēc līguma noslēgšanas ar LLU un jauna komandas nosaukuma iegūšanas,  „Jelgava/LLU” savā laukumā uzņēma BK „Saldus”.

Jau pirms spēles bija skaidrs, ka neviena no komandām negrasīsies atkāpties no cīņas par uzvaru – bija gaidāms fizisks īstu vīru basketbols. Zināmu “pievienoto vērtību” šai spēlei deva fakts, ka spēlētāji viens otru ļoti labi pazīst, nemaz nerunājot par to, ka jelgavnieku šīs sezonas komandas kapteinis Salvis Mētra ir Saldus sporta skolas absolvents.

Lai arī abu komandu metienu precizitāte pirmajā ceturtdaļā bija zema, BK „Jelgava/LLU” bija ieguvuši minimālu +1 pārsvaru un komandas ¼ pārtraukumā devās ar rezultātu 13:12. Nākamo ceturtdaļu laikā uz laukuma turpinājās rakstura cīņa – abas komandas cīnījās par katru bumbu, taču jelgavniekiem izdevās noturēt nelielu pārsvaru un, ½  pārtraukumā ejot, spēles rezultāts bija 33:27. Trešās ceturtdaļas noslēgumā „Jelgava/LLU” bija izdevies pārsvaru palielināt līdz +10 (53:43), taču pēdējā ceturtdaļa iesākās ar vairākām jelgavnieku kļūdām uzbrukumā, ko saldenieki prata izmantot un pēdējās ceturtdaļas sestajā minūtē pārņēma vadību. Spēles pēdējās minūtēs laukumā norisinājās bezkompromisa cīņa, vadībā izvirzoties te vienai, te otrai komandai. Aukstasinīgs Andra Justoviča “trejacis” un kopīgs komandas darbs pēdējā spēles minūtē palīdzēja jelgavniekiem izcīnīt svarīgu uzvaru ar rezultātu 64:60 un svinēt jau trešo panākumu jaunajā sezonā.

Rezultatīvākais spēlētājs šoreiz – Jēkabs Rozītis ar 19 gūtajiem punktiem un 8 izcīnītajām bumbām. Labu spēli aizvadīja arī Andris Justovičs – 16 punkti, 3 atlecošās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles. Savukārt Kalvis Krūmiņš pretinieku grozā samestajiem 7 punktiem pievienoja arī 7 atlecošās bumbas un 6 rezultatīvas piespēles. Pārējie punktu guvēji mūsējiem: Kaspars Neimanis (6), Salvis Mētra (5), Toms Bitītis (5), Jānis Bērziņš (4), Uldis Feldmanis (2).

Nākamo spēli BK „Jelgava/LLU” aizvadīs 24.oktobrī, plkst.20:00, kad Jelgavas sporta halles laukumā uzņemsim „BJBS Rīga/Rīdzene”.